Lloret Turisme dona continuïtat a la taula de treball de turisme familiar

Hi han participat una vintena de representants d’empreses de Lloret de Mar especialitzades en el segment familiar

Ahir, a les oficines de Lloret Turisme, i de manera híbrida, es va celebrar la segona taula de treball de turisme familiar de Lloret de Mar, un projecte de col·laboració publico-privada que compta actualment amb disset empreses i associacions que representen diferents àmbits de l’oferta en turisme familiar de la destinació.

La segona taula familiar va comptar amb la presència de la part pública, Lloret Turisme, i amb la participació privada de diferents hotels certificats per l’Agència Catalana de Turisme amb la marca de Platja en Família (Hotel Anabel, Evenia Olympic Resort, Rosamar Hotels, L’Azure Hotels i Guitart Central Park Aqua Resort), càmpings (Càmping Lloret Blau), apartaments (El Trull Accommodation), empreses d’activitats (Transbrava), parcs de lleure (Water World) i una empresa de restauració (Restaurant Albamar). També hi varen participar representants de l’Agencia Catalana de Turisme, l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), l’Associació de comerciants de Lloret, el Gremi de bars, restaurants i cafeteries de Lloret i el Gremi d’hostaleria de Lloret de Mar.

La sessió es va dividir en tres blocs; una primera part en la qual es va donar compte de les accions realitzades en aquest segment turístic durant el 2021; un segon bloc on es varen presentar les accions previstes per aquest 2022 en el marc del pla de millora de la competitivitat en el turisme familiar de Lloret de Mar 2020-2022 i, finalment, un tercer bloc on es va compartir amb els membres presents la proposta de certificació en restauració infantil saludable que Lloret Turisme està desenvolupant amb la Fundació Alícia.

Al segon bloc, que va anar a càrrec de la consultora turística Castro Consulting, empresa que ha desenvolupat aquest pla de millora de la competitivitat en el turisme familiar pel 2020-2022; es varen presentar com a accions prioritàries pel 2022 unes jornades de formació de dos dies (11 i 12 de gener) de millora del producte en turisme familiar per a tots els membres així com un taller per a la creació de producte familiar i una posterior mentorització dels nous projectes que en sorgeixin. Juan Castro, director de Castro Consulting va destacar que “l’alta implicació publico-privada de la destinació ha fet possible que al 2021 ja s’hagin dut a terme diferents accions de les que es van plantejar en el pla de millora inicial”. Durant el 2021 Lloret Turisme va crear la taula de treball de turisme familiar; una campanya publicitària per al públic familiar sota el claim “Lloret Family Spoilers” i un pla de mitjans específic que incloïa des de publicitat exterior fins a acords amb premsa especialitzada, com Mammaproof o el Culturista, i acords amb influencers de proximitat com el Embarazo del Unicornio o Mrs. Alicia Layunta.

Pel que fa a la creació d’una certificació de restauració infantil bona, sana i sostenible, s’ha presentat el projecte als membres de la taula i s’han analitzat els resultats de les enquestes prèvies realitzades, on hi van participar 39 empreses, de les quals un 41% eren d’allotjament, un 49% de restauració i un 10% d’altres tipologies d’espais. Pel que fa al desenvolupament del projecte, hi haurien diferents etapes d’implementació, que començarien amb una formació a càrrec de la mateixa Fundació Alícia, seguida de la posterior inspecció d’acompliment de criteris i validació a través d’una visita in situ. Es tractaria d’una certificació renovable cada tres anys i  revisable anualment.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Actualment el públic valora cada cop més l’especialització i el turisme familiar és un segment especialment exigent pel que fa a disposar d’una oferta adaptada a les seves necessitats. És per aquest motiu que aquest 2022 considerem que la formació i la creació de millors experiències per al turisme familiar seran els nostres eixos prioritaris”.

Lloret de Mar es va certificar el 2010 com a Destinació de Turisme Familiar i actualment compta amb 24 empreses certificades per l’Agència Catalana de Turisme incloent-hi setze hotels, dos grups d’apartaments, dos càmpings, tres parcs d’oci i un museu. Actualment és la destinació de la Costa Brava amb més allotjaments que han invertit en instal·lacions aquàtiques “splash” per a famílies, amb deu establiments que incorporen aquest tipus d’espais.

Galeria

Notícies relacionades