Lloret Turisme participa en la I Jornada Estratègica per a Destinacions Turístiques Pioneres

• Personalitzar el producte i posar en valor la ciutat, uns dels principals reptes per a les destinacions de sol i platja madures

Lloret de Mar, 18 de setembre del 2017. Lloret Turisme, entitat de promoció turística de Lloret de Mar, s’ha desplaçat fins a Torremolinos per a participar en la I Jornada Estratègica per a Destinacions Turístiques Pioneres.

La jornada ha comptat amb la participació dels vuit alcaldes que conformen l’Aliança de Municipis Turístics (AMT) de Sol i Platja que es va crear el mes de març passat: Adeje, Arona (Tenerife), San Bartolomé de Tirajana (Gran Canària), Benidorm (Costa Blanca), Calvià (Illes Balears), Lloret de Mar (Costa Brava), Salou (Costa Daurada) i Torremolinos (Costa del Sol).

Aquests municipis representen més del 10% del moviment de turistes nacionals i internacionals i sumen prop de 50 milions de pernoctacions anuals.

La jornada ha versat sobre quatre àmbits temàtics concrets: l’oferta turística i la innovació en les destinacions pioneres i la necessitat de reinventar-se; l’arquitectura urbana com a escenari per a un nou model turístic; la comunicació i la creativitat turística i el turisme de compres. Aquestes temàtiques s’han tractat amb una ponència inicial i posteriorment amb taules de debats a càrrec d’experts i professors multidisciplinaris de cada àmbit. Els alcaldes també hi han participat activament explicant les situacions concretes de cada municipi. Així, per exemple, tots ells han coincidit en remarcar la necessitat d’un marc legal que reguli els Habitages d’Ús Turístic.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha exposat l’aposta de Lloret per la reconversió de l’oferta hotelera i l’especialització en productes turístics concrets com el turisme esportiu i el turisme M&I, i ha  explicat com el Pla Operatiu s’ha convertit en el full de ruta municipal per aconseguir aquesta reconversió.

Les principals conclusions d’aquesta jornada són la necessitat de personalitzar el producte turístic, segmentar l’oferta de manera que permeti al turista viure la seva pròpia experiència, diversificar el producte més enllà del sol i platja, posar en valor la ciutat com a ens nuclear de l’atractiu i els seus actius patrimonials, culturals, etnogràfics o paisatgístics com a fet diferencial per esdevenir una ‘marca singular referencial’, planificar el desenvolupament urbanístic amb visió a mitjà i llarg termini donant valor al concepte de ciutat i la seva interrelació amb la forma en què vol viure el ciutadà i el turista, apostar per la qualitat i l’excel·lència de la destinació en serveis i infraestructures per sobre de la consecució successiva de rècords estadístics en nombre de turistes i pernoctacions, avançar decididament en la implementació de les noves tecnologies per evolucionar cap al concepte de ciutat intel·ligent’ i recuperar la ‘amabilitat’ cap al turista.

Galeria

Notícies relacionades