Lloret Turisme, present a les fires ITB de Berlín i MITT de Moscou

La destinació adapta la seva estratègia promocional a la situació actual combinant les accions presencials i les virtuals en diferents mercats

Lloret Turisme ha incrementat aquest mes de març la seva acció promocional participant en dues de les principals fires turístiques internacionals que han tingut lloc en les últimes setmanes. Es tracta de la ITB de Berlín i la MITT de Moscou, dues trobades de referència per al sector a on l’ens s’havia desplaçat tradicionalment cada any per promocionar la destinació en els mercats alemany i dels països de l’est respectivament.

Enguany, però, la situació complexa provocada per la pandèmia, que condiciona l’organització i l’assistència a grans fires turístiques, ha provocat que la ITB hagi tingut lloc exclusivament en format virtual. Així doncs, l’equip de Lloret Turisme va participar des de dimarts passat i fins a divendres a la plataforma ITB Berlin NOW creada per a l’esdeveniment duent a terme una vintena de reunions amb periodistes, operadors, agències de representació i altres col·laboradors i creant una xarxa de contactes per poder seguir creant sinergies durant les properes setmanes.

Seguidament en el calendari, la MITT de Moscou ha començat aquest dimarts amb un format tradicional i presencial, però les restriccions actuals han fet que el sector turístic català no s’hi hagi pogut desplaçar. La participació de Lloret de Mar ha estat a través de la contractació d’una professional formada i especialitzada en l’oferta turística de Lloret que en gestiona la representació allà i dona resposta a les demandes i peticions d’informació dels operadors i dels clients finals assistents.

A més d’aquestes dues grans fires, Lloret Turisme també ha participat aquest març en dues sessions de treball organitzades pel Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona per als mercats de proximitat. La primera va tenir lloc de forma virtual dimarts passat amb la participació de més de 160 agents de viatges de la plataforma espanyola de distribució d’ofertes turístiques Bookingfax i que va comptar també amb la presència de les empreses de Lloret ESS by Mónica Traviesa (Hotel Sant Pere del Bosc), L’Azure Hotel i l’Hotel Santa Marta. La segona sessió va tenir lloc ahir a La Bruguera de Púbol amb la participació dels membres dels clubs de producte del Patronat de Salut i Benestar i Ruta del Vi DO Empordà i tenia per objectiu crear sinergies i productes entre les diferents empreses i entitats del territori.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Si una cosa hem après aquests últims mesos és que hem de ser flexibles i anar adaptant la nostra estratègia promocional a un context que varia i canvia cada dia. Seguim apostant per ser presents a les principals fires turístiques internacionals del sector i en accions de promoció ja sigui presencialment o bé en format virtual i estudiem la millor fórmula en funció de la situació en aquell moment i del mercat”. Pel que fa a la presència a les dues fires en fa la següent valoració: “La valoració que fem de la ITB és positiva en tant que ens ha permès seguir actius al mercat alemany, tradicionalment el nostre quart mercat emissor més important, copsar de primera mà la situació allà i pensar en una possible activació aquesta temporada encara que sigui relativament limitada. Tot i així, esperem poder-hi tornar a assistir presencialment el 2022 ja que la tecnologia no aconsegueix suplir totalment un contacte humà que marca la diferència tant amb el client final com amb el professional. En el cas de la MITT estem detectant que en haver-hi menys expositors estrangers hi ha un extra d’interès per la nostra destinació que tradicionalment ja és molt reconeguda en els països de l’est. Tot i això, la reactivació d’aquest mercat, situat a llarga distància, es fa més difícil de preveure en un espai temporal pròxim”.

Les properes accions promocionals de Lloret Turisme tindran lloc la propera setmana amb la participació en una sessió de treball organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona amb agents del mercat francès i la presència del Lloret Convention Bureau en una trobada amb empreses a Madrid.

Galeria

Notícies relacionades