Lloret Turisme, present a la TIC Expert Meeting de European Cities Marketing, la trobada europea d’oficines de turisme

L’esdeveniment va tenir lloc del 27 al 29 d’octubre a Girona amb una cinquantena de participants d’arreu d’Europa

Lloret Turisme va participar la setmana passada a la TIC Expert Meeting, la trobada anual de professionals d’oficines de turisme que organitza l’associació European Cities Marketing. La reunió va tenir lloc del 27 al 29 d’octubre al Palau de Congressos de Girona amb la participació d’una cinquantena de professionals d’oficines de turisme d’arreu d’Europa.

El programa tenia com a activitat principal diferents sessions de treball per debatre sobre el futur de les oficines de turisme. Així, mitjançant sessions en grup, es van estudiar diferents escenaris de futur del sector turístic i es van treballar estratègies per donar resposta a noves situacions i definir el rol que les oficines de turisme hauran de tenir després de la pandèmia en qualsevol dels supòsits contemplats.

A més, van tenir lloc diferents ponències com la del nou model de xarxa d’oficines de turisme de Catalunya o la de l’empresa Chornobyl-Tours per explicar el seu projecte de visites a la zona d’exclusió de Txernòbil. Des de Visit València es va exposar la seva estratègia digital per automatitzar processos i fidelitzar els seus visitants; i durant la trobada també es va fer una connexió en directe amb la directora de l’oficina de turisme de l’illa habitada més remota del món, a Tristan da Cunha, que va explicar als assistents com funciona una entitat de promoció en un lloc tan aïllat.

La trobada incloïa també un programa social amb una visita a l’oficina de turisme de Girona, una visita guiada al barri vell de la ciutat i diferents àpats en comú per afavorir l’intercanvi d’experiències i coneixement entre els participants.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Hem tingut la sort que la vuitena edició d’aquesta trobada ha tingut lloc a Girona i hem aprofitat per participar-hi per primera vegada. Les oficines de turisme han de treballar en el seu nou rol després de la pandèmia i aquests dies hem pogut  treballar conjuntament amb companys d’arreu d’Europa per definir estratègies que ens ajudin a seguir sent rellevants per al sector i per als nostres visitants. A més a més, hem creat una xarxa de contactes que ens permet seguir col·laborant i compartint experiències amb professionals d’aquí i d’altres països sempre que ho necessitem”.

European Cities Marketing és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu la millora de la competitivitat de les principals ciutats d’Europa, proporcionant una plataforma per als professionals de MICE, turisme vacacional i màrqueting on intercanviar coneixement i bones pràctiques, i ampliar la xarxa de contactes. Lloret de Mar, a través de Lloret Turisme, va entrar a formar-ne part el 2015 i des de llavors ha participat en diferents trobades per aprendre i compartir experiències amb professionals de ciutats de tot Europa.

Galeria

Notícies relacionades