La Lloretrail, primera prova oficial confirmada post COVID19 per al 26 de juliol

Lloret de Mar és una de les destinacions que millor s'ha preparat amb un Pla Integral de prevenció

Lloret de Mar, una de les principals destinacions turístiques de l’Estat Espanyol, confirma la primera prova oficial per la Federació Catalana d’Atletisme i Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, després de l’emergència sanitària derivada de la COVID19.

L’Ajuntament de Lloret de Mar, liderat per Lloret Turisme, i amb la col·laboració del sector privat, ha elaborat el primer pla integral de destinació amb protocols de seguretat i sanitat a tot el municipi. Aquest pla, que segueix les directrius de l’Organització Mundial de la Salut, és fruit de la feina dirigida per un equip de treball multidisciplinari que ha abastat diferents àmbits (via pública, seguretat, platges, hotels, apartaments, habitatges d’ús turístic, càmpings, restauració, comerç, esport, oci diürn i oci nocturn). A dia d’avui més de 8.500 treballadors turístics s’han inscrit a les formacions generals i específiques de prevenció de la COVID19, el que suposa el 50% de el total de treballadors de Lloret de Mar donats d’alta a la Seguretat Social. En paraules de la regidora d’esports Ana Garcia Castany “El municipi ha fet un gran esforç públic-privat per garantir la màxima prevenció de la COVID19. Aquest Pla Integral ofereix seguretat i un important valor afegit als esforços que fan els organitzadors esportius per tornar a la normalitat”.

El primer Lloretrail organitzat per La Sansi, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret de Mar (Girona), s’havia d’haver disputat el passat 22 de març i va ser ajornat per la pandèmia de la COVID19. Finalment, es disputarà el proper 26 de juliol, dins del programa de la Festa Major de Santa Cristina i després de rebre les autoritzacions de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Policia Local, Federació Catalana d’Atletisme, i Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física.

El passat mes de maig, La Sansi va ser la primera organització a enviar a les institucions i a la Federació un pla d’actuació i contenció per organitzar carreres. El Lloretrail complirà amb tots els requisits de seguretat i higiene obligatoris i recomanats per les autoritats. Les distàncies a recórrer seran: 5 quilòmetres (150 m de desnivell) i 12 quilòmetres (500 metres de desnivell). L’organització, prudent, ha decidit suprimir la modalitat de 21km en previsió d’altes temperatures.

Les inscripcions es van esgotar 11 dies abans de l’esdeveniment, però en els pròxims dies es posaran a la venda dorsals extres en www.lloretrail.com (dels inscrits que no puguin assistir) fins a completar una quota de 800 participants.

El Lloretrail, amb la participació d’atletes de nivell internacional, serà retransmès en directe. La sortida i l’arribada estaran ubicades en punts diferents en el Rieral de Lloret de Mar. Les sortides seran esglaonades, complint el distanciament de seguretat requerit en el moment de l’esdeveniment, i comptarà el temps de cada participant des que passi per les catifes de cronometratge (Championchip) de sortida (i posteriorment pels punts intermedis i la meta).

Els participants s’endinsaran per una petita ruta interurbana i després continuaran fent les primeres pujades i baixades per un recorregut per diferents muntanyes emblemàtiques de Lloret. Un traçat tècnic, amb algunes rampes de prop de l’40%.

La Sansi també estarà per sisè any gestionant la direcció tècnica de la Cursa de la Mercè de Barcelona, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, que ja ha confirmat la seva data per al pròxim 20 de setembre.

Més informació a www.lloretrail.com

Lloret@lasansi.com

Galeria

Notícies relacionades

El Lloret Convention Bureau promociona l’oferta MICE de la destinació en el mercat nacional participant en tres trobades amb agències organitzadores d’esdeveniments