Prop de 800 persones han participat al Lloret Summer Nature

El programa, que promovia les activitats a l’aire lliure, oferia activitats com sortides guiades de snorkel amb descoberta de biologia marina, gimcanes familiars i nedades a les Rutes de Mar

Lloret Turisme ha presentat les dades del Lloret Summer Nature, el programa que durant els mesos de juliol, agost i setembre ha ofert tota una sèrie d’activitats per promoure diferents activitats a l’aire lliure com sortides de snorkel, activitats familiars o nedades per les Rutes de Mar, els senders marítims senyalitzats que ressegueixen els camins de ronda entre Lloret i Santa Cristina. El programa l’ha dut a terme Xatrac, associació mediambiental ubicada al Centre d’Interpretació del Medi Natural de la Casa del Mar.

En total 796 persones han participat en les diferents activitats del programa sent l’activitat de snorkel, amb 239 inscripcions l’activitat que ha tingut més participants. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica que “Els participants han destacat especialment la combinació de snorkel amb la descoberta de la flora i la fauna marina del litoral lloretenc de la mà de biòlegs i que era una proposta molt recomanable per fer en família”. Les gimcanes familiars “L’enigma del Bosc” i “L’enigma dels Jardins” han comptat amb 72 inscripcions. I per últim, les nedades per les Rutes de Mar, amb 63 inscrits, destacant que s’ha notat un increment a mesura que avançava l’estiu.

Lloret de Mar és un dels municipis amb més nedadors actius que practiquen la natació en aigües obertes i fins i tot compta amb un club específic per a aquesta disciplina registrat. Actualment la destinació disposa de 2 Rutes de Mar i un total de 2,5 kilòmetres abalisats per nedar amb total seguretat, que cobreixen Lloret, Fenals i Santa Cristina.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, explica que “Arrel de la pandèmia de la COVID-19 hem pogut copsar a través de la nostra plataforma d’intel·ligència turística Mabrian un fort increment de la posada en valor del producte de turisme actiu. Aquesta temporada 2020 ha passat a ser el segon producte en interès amb un 22% mentre que al 2019 es situava només en un 9%”.

A banda de les activitats, el programa Lloret Nature Summer també ha comptat amb un stand informatiu ubicat a la platja de Fenals, davant la Casa del Mar, on setmanalment es donaven a conèixer les propostes de descoberta de la fauna i flora marina. Un total de 422 persones s’hi han acostat per conèixer algunes de les curiositats del mar mitjançant jocs de biologia marina.

Les activitats que s’han organitzat tenien un cost simbòlic de 2 €. Aquest import es destinarà a finançar una jornada de conscienciació mediambiental, prevista pel mes de juny de 2021. Jaume Dulsat explica que “serà coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient i com a tret de sortida de les activitats de la temporada de l’any que ve”.

Galeria

Notícies relacionades

El Lloret Convention Bureau promociona l’oferta MICE de la destinació en el mercat nacional participant en tres trobades amb agències organitzadores d’esdeveniments