El Pla de transformació digital de Lloret de Mar avança amb una sessió presencial a l’aire lliure per crear contingut audiovisual de la destinació

Aquest matí s’ha fet un taller pràctic en grups reduïts i en diferents punts de Lloret de Mar amb una vintena d’assistents

Una vintena de professionals turístics de Lloret de Mar que es troben inscrits en el Pla de transformació digital de la destinació han participat aquest matí en un taller de creació de material audiovisual que ha tingut lloc al centre de la vila.

Es tracta de la primera acció presencial que es fa dins el marc d’aquest Pla que va començar el mes d’octubre passat i que s’allargarà fins a finals del mes de març. Tot i que el programa de continguts inicial contemplava una sessió pràctica setmanal en format híbrid, fins al dia d’avui degut a les restriccions establertes pel Procicat aquestes s’han fet en la seva totalitat en format digital.

En la situació actual i donat que el programa està immers en el mòdul de creació de fotos i vídeos mòbils i l’optimització de les xarxes socials, l’organització ha considerat interessant i adient poder fer un taller pràctic amb un grup reduït d’assistents que han seguit en tot moment les recomanacions sanitàries pertinents.

Així, aquest matí s’han creat tres grups de treball dirigits per professionals de l’empresa d’innovació turística GrowTur, els quals han liderat un taller pràctic de creació de contingut digital per a promocionar la destinació turística i els establiments participants. Els punts escollits per al taller han estat l’Ajuntament, l’església de Sant Romà, la platja i el Castell d’en Plaja, on s’han anat aplicant tècniques per crear un contingut de qualitat que servirà per promocionar la destinació de cara a la nova temporada turística.

D’acord amb les dades extretes per la plataforma d’intel·ligència turística de Mabrian Technologies, s’han detectat diferents països on existeix actualment un interès i una demanda potencial de la destinació. Mercats com el britànic, l’alemany i el belga actualment fan consultes sobre vols. És per això que la promoció turística de la destinació ha de fomentar continguts inspiradors que mantinguin l’interès per seguir en la ment dels turistes en el moment en què es redueixin les limitacions de moviment internacionals.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Aquesta trobada d’avui ha permès per una banda aprendre noves eines i tècniques de creació de contingut audiovisual de qualitat per a promocionar la nostra destinació de manera conjunta des de l’àmbit públic i privat i, per l’altra, afavorir la xarxa i el sentiment de comunitat entre els participants del Pla de transformació digital. Com a destinació no hem hibernat en cap moment i seguim apostant per formar-nos, preparar-nos i seguir promocionant la destinació per quan es pugui reactivar l’activitat turística”.

El Pla de transformació digital de Lloret de Mar és un pla de treball conjunt entre el sector públic i el privat per a la transformació de la destinació des del punt de vista de la digitalització i enfocat a allotjaments i agències de viatges com a empreses portadores de visitants a Lloret de Mar.

El projecte està liderat per Lloret Turisme i el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, coordinat per l’empresa GrowTur, especialitzada en innovació turística, i té el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

El Pla compta amb la participació de 67 professionals de Lloret de Mar, que representen la gestió del 62% de les places hoteleres del municipi, el 30% dels apartaments i el 50% de les places de càmping.

Galeria

Notícies relacionades