Lloret de Mar és el municipi de la demarcació gironina amb més restaurants certificats amb el segell AMED de dieta mediterrània

Avui l’Agència de Salut Pública ha distingit 16 establiments de restauració del municipi com a promotors de l’alimentació mediterrània

Un total de 16 establiments de restauració, majoritàriament hotels, han estat acreditats avui amb el distintiu AMED de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que a través d’aquest programa identifica els establiments que promouen una dieta mediterrània com a alimentació saludable entre els seus clients.

Amb aquesta xifra Lloret de Mar és el municipi de les comarques gironines amb més restaurants acreditats, 16, seguit per Girona ciutat amb 15 i Palamós amb 6, i els segueixen 21 municipis més amb almenys 1 establiment acreditat cadascun. A nivell de Catalunya es troba en 4a posició, per davant té grans ciutats com Barcelona amb 140, Hospitalet de Llobregat amb 21  i Terrassa amb 19.

Els establiments de restauració acreditats són el de l’Hotel Xaine Park, el restaurant Mas Romeu, els dels Hotels Guitart (Guitart Gold Central Park Aqua Resort: Mediterranea, Habana i Costa Brava; Hotel Guitart Rosa; i Hotel GEM Wellness & Spa), els dels Hotels Evenia (Hotel Evenia Olympic Garden, Evenia Olympic Park, Hotel Evenia Suites i Hotel Evenia Olympic Palace and Congress Center), el de l’Hotel Acapulco, el Restaurant Can Guidet, el de l’Hotel Delamar, el de l’Hotel Samba i el de l’Hotel Surf Mar. A banda hi ha 4 restaurants més del municipi que estan en procés d’acreditació.

A nivell de places hoteleres aquests establiments hotelers acreditats fins avui representen unes 10.000 places hoteleres (més d’un 30% del total); una xifra que s’ha aconseguit des del passat mes de juny quan es va presentar el projecte al sector de la restauració de Lloret de Mar.

L’acte de lliurament de les acreditacions, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, ha comptat amb la presència dels diferents restauradors i de l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan;  la sub-directora Regional a Girona, Lluïsa Mas, i el cap del Servei de Promoció de la Salut a Girona, Carles Mundet, ambdós de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

La subdirectora Regional a Girona, Lluïsa Mas, ha agraït aquest “impuls decidit de Lloret per la dieta mediterrània” i el fet que “s’estableixin aquestes sinergies publico-privades que promouren la salut de les persones i que aporten un valor afegit”. La subdirectora també ha afegit que “Lloret a més disposa d’un entorn privilegiat i unes excel·lents infraestructures per la pràctica de l’esport”.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha explicat que “A nivell de places hoteleres aquests establiments hotelers acreditats fins avui representen unes 10.000 places hoteleres, més d’un 30% del total” i ha remarcat que “com a destinació turística líder que som estem parlant d’establiments que ofereixen moltes nits i àpats; que tinguin aquest segell AMED que promou la dieta mediterrània saludable és important”. Aquesta xifra s’ha aconseguit des del passat mes de juny quan es va presentar el projecte al sector de la restauració de Lloret de Mar.

L’adhesió al programa AMED s’emmarca dins la Estratègia d’impuls al sector de la gastronomia de Lloret de Mar 2018-2022 que ha posat en marxa Lloret Turisme amb la col·laboració de la Fundació Alícia i amb el suport del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar i l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar i que s’estructura en dos gran eixos: Salut i Identitat.

En la línia de Salut també recentment es va signar un conveni amb la Associació de Celíacs de Catalunya amb l’objectiu de contribuir a la millora de la informació, l’assessorament, la sensibilització i la qualitat de vida de les famílies amb persones celíaques.

Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, ha recordat que “Seguint amb l’estratègia, aquest abril i maig durem a terme diferents tallers formatius gratuïts amb la Fundació Alícia per a professionals de la restauració de Lloret de Mar en dues temàtiques: gestió d’al·lèrgies i intoleràncies, i dietes vegetarianes i veganes”. I ha explicat que “aquest cap de setmana estarem presents a la setena edició d’ALÍCIA’T, la festa de la gastronomia de la Fundació Alícia, que es duu a terme al Món Sant Benet per donar a conèixer el nostre projecte gastronòmic al públic català”.

En el marc de la presentació també s’ha donat a conèixer la línia gràfica “LloretEatGood” que servirà de paraigües per promocionar tota aquesta nova estratègia gastronòmica de la destinació.

Sobre Amed. L’objectiu de l’acreditació Amed és promoure la salut, a través d’identificar i visibilitzar establiments de restauració que treballin i difonguin l’alimentació mediterrània com a patró d’alimentació saludable. Cal tenir en compte que segons l’Estudi de la restauració a Catalunya, hàbits de comportament i tendències, 2017 (Departament d’Empresa i Coneixement) un 37,5% de la població gironina (un 49,7% a Catalunya) dina almenys un cop entre setmana fora de casa, xifra que augmenta fins a un 55,3% el cap de setmana (un 41,7% a Catalunya). Aquestes dades ens indiquen la importància de disposar arreu del territori d’establiments de restauració amb una oferta saludable. Els restaurants acreditats estan identificats amb un adhesiu a l’exterior que els visibilitza com a establiments Amed.

Aquest programa s’emmarca dins de l’estratègia de Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludable (PAAS) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.  Dins d’aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006, s’han dut a terme més de 60 accions en diferents àmbits: l’educatiu, el comunitari, el laboral i també a l’àmbit de la salut.

Galeria

Notícies relacionades