Es presenta l’aplicació mòbil de la Volta a l’Ardenya-Cadiretes

L’aplicació es pot descarregar gratuïtament i planteja diferents formes per dur-la a terme

Ruta_ArdenyaAvui el Consorci d’Ardenya-Cadiretes, constituït l’any 2009 per a la protecció i gestió del massís de l’Ardenya-Cadiretes, ha fet la presentació d’una aplicacació mòbil per recórrer la Ruta de l’Ardenya.

L’aplicació mòbil es troba gratuïtament amb el nom de “Natura Local” al Play Store (Android) i l’Apple Store (IPhone).

L’itinerari, de 93 quilòmetres, enllaça els set municipis consorciats, Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Llagostera, Caldes de Malavella, Vidreres i Lloret de Mar. El punt més alt del traçat es troba al Puig de Cadiretes, de 512 m.

La Volta a l’Ardenya-Cadiretes es pot plantejar de diferents formes segons la condició física de cada persona. Els esportistes amb més experiència la poden fer en BTT sense aturar-se o a peu, com una ultratrail. A un nivell més popular i per recórrer-la sense presses, s’ha dividit en set etapes.

Els trams més muntanyencs són l’1 i el 6. Segueixen, en bona part, pistes de terra en molt bon estat passant per punts panoràmics amb fantàstiques vistes sobre el massís i també sobre relleus llunyans. El tram 7, seguint part del GR, ens permet gaudir de racons i paisatges de costa. Per últim, els trams 2, 3, 4 i 5 remunten les planes que envolten l’est i el nord del massís, com la vall d’Aro banyada pel riu Ridaura. Aquests últims són itineraris més aviat planers, que segueixen la traça de l’antic tren, amb poc desnivell i còmodes per fer tot passejant amb la família.

La ruta ens porta per municipis de nom conegut però amb un gran patrimoni arquitectònic que normalment passa desapercebut per a la majoria de nosaltres. Exemples en són l’església modernista de Lloret, les vistes des de la torre dels Moros de Tossa, l’ermita de Sant Elm a Sant Feliu i per altres poblacions que formen part del rerepaís no turístic però que disposen de racons, vistes i patrimoni envejable, com el conjunt arquitectònic de Castell d’Aro, Romanyà a Santa Cristina d’Aro, el conjunt històric de Llagostera, els edificis termals de Caldes de Malavella o el castell de Sant Iscle a Vidreres.

El Consorci, format pels ajuntaments dels municipis de Caldes de Malavella, Llagostera, Lloret de Mar, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Vidreres i Tossa de Mar, ha estat treballant en aquest projecte per valoritzar tot el patrimoni natural i etnològic del massís.

Des de l’Ajuntament de Lloret de Mar i Lloret Turisme fa anys que es treballa en el producte Lloret Natura; un projecte que vol valoritzar tot el patrimoni natural i cultural de Lloret de Mar a través de les activitats a l’aire lliure. Una de les darreres accions en aquesta línia va ser la senyalització de les rutes que es fan a les marxes populars que organitza el Xino-Xano: la Marxa de les Platges i la Marxa de les Ermites.

Aquests dos recorreguts s’han convertit en trajectes molt habituals per a la gent que practica esport i concretament marxa nòrdica, una modalitat esportiva que consisteix a caminar amb bastons en la qual Lloret de Mar va ser pionera amb la formació de diferents monitors.

Notícies relacionades