Lloret de Mar acull un centenar d’estades d’entrenament de clubs i equips internacionals entre els mesos de febrer i abril

Són principalment de futbol, natació, atletisme i triatló, i de nacionalitats francesa, suïssa i països escandinaus

Un total 2.696 esportistes de 99 equips de futbol, natació, triatló i atletisme han escollit Lloret de Mar per dur a terme les seves estades d’entrenament entre els mesos de febrer i abril. Destaquen especialment l’alt nombre d’entrenaments esportius en la modalitat de futbol; aquest mes de març s’entrenen a les instal·lacions del municipi una quinzena d’equips entre els quals hi ha 6 equips de nacionalitat suïssa i 8 de nacionalitat sueca i on destaquen l’equip femení de segona divisió Bergdalens i l’equip professional masculí Dalkdurd FF.

Altres modalitats esportives molt presents durant aquests mesos són la natació ─al març entrenen a Lloret els equips Pezenas de França o l’Erik Haeren de Noruega─ i el triatló ─amb l’equip polonès Trimarlab o el Saint Jean de Monts de França─ que conviuen amb els nombrosos equips ciclistes que també entrenen a les nostres carreteres. En paraules de la regidora d’Esports, Ana-Garcia Castany: “Amb l’estabilització de la situació pandèmica hem recuperat ràpidament tots aquests equips esportius que aprofiten la temporada baixa, ja que tenim més bona climatologia que als seus països d’origen, per fer entrenaments a les nostres instal·lacions esportives municipals”.

Aquestes xifres reflecteixen només les dades d’entrenaments esportius als equipaments municipals, unes xifres que pugen ostensiblement si s’hi afegeixen els campionats i competicions arribant a un total, de febrer a abril, de 9.996 esportistes i 546 equips. Per Elizabeth Keegan “l’aposta publico-privada en la certificació de Destinació de Turisme Esportiu amb allotjaments i serveis especialitzats per a aquest segment de públic ens ha permès consolidar un posicionament molt fort amb un alt índex de repetició d’equips, clubs, tornejos i esdeveniments esportius”.

El proper diumenge 13 de març Lloret de Mar acull la 3a edició de la LloretTrail, una trail organitzada pel Club La Sansi, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret de Mar i la Diputació de Girona, amb tres distàncies, 5 km, 14 km i 22 km, i que serà Campionat Català Absolut de Trail Running. Els 800 dorsals ja estan quasi esgotats, en aquests moments amb participants de 21 nacionalitats.

El diumenge, a més a més, s’habilitarà una carpa just a la sortida de la cursa per recollir aliments i material que s’enviaran als albergs habilitats a les fronteres amb Ucraïna, en el marc de l’actual conflicte.

Galeria

Notícies relacionades