Lloret de Mar torna a acollir el Festival MontPhoto, referent internacional de fotografia de natura, i referma el seu compromís amb la sostenibilitat

El concurs internacional de fotografia de la natura MontPhoto ha rebut més de 11.000 fotos procedents de mil participants. Per països, Espanya, Itàlia, Xina i Alemanya han estat els que han aportat més participants al concurs.

Els guanyadors del concurs es donaran a conèixer durant el Festival Internacional MontPhoto que se celebrarà entre el 6 i el 8 d'octubre del 2023 a Lloret del Mar.

Entre els ponents ja anunciats pel Festival MontPhoto del 2023 destaquen Milos Prelevic, compromès i apassionat fotògraf subaquàtic serbi; Isabel Diez San Vicente, reconeguda i singular artista fotògrafa; Anna Surinyach, fotoperiodista independent de drets humans i Evelyn Segura, comunicadora de gran repercussió mediàtica en la conservació de la natura.

Del 6 al 8 d’octubre Lloret de Mar tornarà a ser la seu del Festival Montphoto refermant el seu compromís amb la sostenibilitat i preservació de la natura a través d’aquest esdeveniment que s’ha convertit en una referència internacional de fotografia de natura. El concurs internacional de fotografia de la natura MontPhoto ha rebut per a la seva edició del 2023 més de 11.000 fotos fetes pels més de mil participants que s’han presentat al concurs.

Participants procedents de tot el món, mantenen la internacionalització creixent d’un projecte que cada vegada compta amb més acceptació i diversitat mundial.

Per països, de fet, darrere d’Espanya amb menys del 40% de participació, se situen Itàlia, la Xina, Alemanya i els Estats Units, seguits d’altres països europeus com el Regne Unit, França o Hongria.

Els guanyadors del concurs es donaran a conèixer durant el Festival Internacional MontPhoto que arriba a la seva 27a edició i que se celebrarà, com cada any, a la localitat de Lloret de Mar. Com a gran novetat el festival passarà a celebrar-se íntegrament en format mixt: online i presencial.

Entre els ponents ja anunciats per a aquesta edició del festival destaquen Milos Prelevic, compromès i apassionat fotògraf subaquàtic serbi; Isabel Díez San Vicente, reconeguda i singular artista fotògrafa membre de la Comunitat MontPhoto; Anna Surinyach, fotoperiodista independent de drets humans editora de la revista 5W i Evelyn Segura, comunicadora de gran repercussió mediàtica en la conservació de la natura.

A més, com a part del compromís mediambiental de MontPhoto, durant el festival podreu visitar exposicions sobre educació ambiental i una exposició sonora d’una de les millors fonts sonores de natura del nostre país.

Tota la informació sobre el festival, així com l’accés a la compra d’entrades estarà disponible ben aviat a la web fest.montphoto.com


Galeria de les imatges finalistes

Pel que fa al concurs de fotografia, el guanyador d’honor rebrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros i un diploma, mentre que el guanyador de cadascuna de les 10 categories rebrà 500 euros i un diploma. A més, durant el festival MontPhoto es presentarà el treball dels treballs seleccionats al programa Changing Planet.

Des de MontPhoto, com a avenç, ja han ofert una selecció de les fotografies finalistes de cadascuna d’aquestes categories, que són les següents:

A la categoria de Muntanya: la fotografia Solo de Javier Camacho Gimeno, d’Espanya

A la categoria de Mamífers: la fotografia Embrace of the Golden Monkey de Qiang Zhang, de Xina (portada del proper catàleg)

A la categoria d’Aus: la fotografia Portrait de Radomir Jakubowski, d’Alemanya

A la categoria d’Altres animals: la imatge Dancing on the water de Norbert Kaszás, d’Hongria

A la categoria de Món vegetal: el fotògraf rus Alexey Korolyov, amb la seva imatge Snowfall laces

A la categoria de Paisatge: la fotografia Dreamy waterfall de Joan de la Malla, d’Espanya

A la categoria de Món subaquàtic: la fotografia Mayan cichlid de Franco Banfi, de Suïssa

A la categoria de Denúncia ecològica: la imatge Sombra de concreto del mexicà Fernando Constantino Martínez Belmar

A la categoria d’Art a la natura: la imatge The Creatures de Gheorghe Popa, de Romania

A la categoria de Portfoli: la col·lecció d’obres presentades como Lynx pardinus – The quest for a ghost, de la que presentem Cimplicity de Ricardo José Salgueiro Lourenço, de Portugal

I, per acabar, dins de la categoria JOVES, l’obra Golden hour de Trexler Anton, d’Alemanya, de 17 anys

 

Sobre MontPhoto

MontPhoto és una ENTITAT que té com a missió valorar, promocionar i difondre l’art de la fotografia de natura, i contribuir a la defensa mediambiental, el conservacionisme i l’ecologisme.

És un CONCURS internacional de fotografia de natura i de muntanya de referència, que posa en valor tant les imatges presentades com els seus autors.

És un FESTIVAL, un punt de trobada d’aficionats i professionals de tot el món, que té lloc cada octubre a Lloret de Mar.

És una EXPOSICIÓ itinerant, present als circuits nacionals i internacionals. És una PUBLICACIÓ, ‘Inspirats per la Natura’, que conté les imatges més belles presentades al concurs i reflexions a càrrec de grans personalitats.

És un CARÀCTER obert, proper i autèntic, que des de fa 25 anys porta conquistant a més molts apassionats de la fotografia i la natura.

Més informació: https://montphoto.com/

Galeria

Notícies relacionades