El workshop professional CoCoA H2H que s’ha celebrat a Lloret de Mar compensarà la seva empremta de carboni col·laborant amb entitats socials i mediambientals

Lloret de Mar incorpora així els esdeveniments amb llegat com a línia estratègica.

Es tracta d’un esdeveniment professional amb 60 participants que reuneix proveïdors de turisme iberoamericans i compradors d’Espanya i Portugal a través d’experiències H2H (Human to Human).

Lloret de Mar continua avançant amb la seva estratègia publico-privada de posicionament transversal en sostenibilitat i aquesta setmana, de l’11 al 13 de març, ha acollit l’esdeveniment CoCoA H2H, un esdeveniment professional amb 60 participants que ha reunit proveïdors de turisme iberoamericans i compradors d’Espanya i Portugal i que pivota sobre el concepte “llegat transformador”.

Lloret Turisme ha col·laborat en aquest esdeveniment en el que l’element diferenciador és el concepte de “llegat transformador”. El programa de reunions experiencials entre venedors i compradors ha inclòs activitats de la mà de proveïdors locals, que vertebren sobre aquest eix on la interacció entre els participants es basa en la relació personal i en accions que repercuteixin en una millora del territori on es duu a terme l’esdeveniment. Aquesta iniciativa ha constat de diferents fases com són una diagnosi inicial de com reduir l’impacte de l’esdeveniment i després, ja durant la seva celebració, calculant-lo mitjançant una plataforma, la mesura i retorn de l’empremta de carboni.  A més l’organització també destinarà un 10% dels beneficis obtinguts a una associació sense ànim de lucre, en aquest cas a l’Associació per la Protecció dels Animals Sense Casa (APASC) de Lloret de Mar. Durant la trobada els participants van poder realitzar una activitat consistent en la recuperació de contenidors de recollida selectiva de vidre per convertir-los en hotels per a gats amb la voluntat de controlar les colònies en alguns punts de la ciutat. L’activitat es basava en pintar, amb l’acompanyament d’un grafiter professional, els contenidors amb unes gràfiques felines convertint també el mobiliari en art urbà, mentre al mateix temps es donaven les reunions professionals.

La primera jornada es va desenvolupar al Palau de Congressos Olympic, seu de l’esdeveniment, i les experiències per fomentar la interacció entre venedors i compradors han estat molt diverses; de benestar amb sessions de ioga, d’actiu amb sortides en bicicleta elèctrica i marxa nòrdica, i d’art amb la pintura graffiti, entre altres. El final de la primera jornada es va celebrar al Teatre de Lloret, on després d’un sopar networking, es  va projectar la pel·lícula “La piel quemada”, rodada a la vila el 1967, mostra històrica dels inicis del turisme a la Costa Brava. L’endemà els participants es varen desplaçar fins a Cala Boadella i els Jardins de Santa Clotilde on van gaudir de propostes temàtiques sobre els rodatges internacionals realitzats al municipi, culturals amb una visita guiada pels jardins històrics, d’actiu amb un itinerari de marxa nòrdica, i artístiques amb una activitat de dibuix amb sketchers locals, durant les seves reunions professionals. L’esdeveniment ha incorporat també una conferència de la mà de James Dent, referent internacional en solucions climàtiques i de sostenibilitat.

Galeria

Notícies relacionades