Lloret de Mar es reuneix amb el Secretari d’Estat de Turisme en el marc de una reunió de treball de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja

Lloret, juntament amb Benidorm, Calvià, Salou, Adeje, Arona, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos van celebrar una jornada de treball a Madrid per a impulsar l'elaboració d'un estudi que permeti redefinir el finançament que reben

Lloret de Mar i els altres set municipis que integren l’Aliança de Municipis Turístics AMT Sol i Platja han tingut una trobada a Madrid amb el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, per continuar avançant en la realització d’un estudi dinàmic que possibiliti definir el concepte de Municipi Turístic i millorar el finançament d’aquestes destinacions que estan liderant la recuperació econòmica i del sector a Espanya.

A més a més de la presència del president de l’AMT Sol i Platja i alcalde d’Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga; del vicepresident i batle de Salou, Pere Granados, i el secretari de l’entitat i alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, la jornada de treball va comptar amb la participació de l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez; l’alcalde de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; l’alcaldessa de Torremolinos, Margarita del Cid; el regidor de Turisme d’Arona, José Alberto Delgado; la regidora de Turisme de San Bartolomé de Tirajana, María Inés Rodríguez, i el president de l’Institut Tecnològic Hoteler, Javier García Cuenca, acompanyats dels seus equips tècnics.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, va explicar que “amb la Secretaria d’Estat de Turisme estem treballant en un estudi que permetrà aprofundir en la definició de municipis turístics, analitzant detalladament les diferents alternatives de finançament dels municipis turístics, que és un dels objectius principals de l’AMT”. L’informe estarà acabat el primer trimestre del 2023 i s’espera poder compartir i fer públiques les conclusions per Setmana Santa.

El president de l’AMT va destacar que a partir d’aquesta redefinició es podran establir noves possibilitats de finançament per poder afrontar les despeses que suposen per als municipis oferir serveis a una població que estacionalment multiplica per quatre el de ciutadans empadronats.

En aquesta mateixa línia, el vicepresident de l’AMT Sol i Platja, Pere Granados, va posar èmfasi en la necessitat que es reconegui la “indústria turística” en el repartiment del finançament, ja que actualment “som els ajuntaments i la nostra ciutadania els que financem aquest gran nombre de persones que venen als nostres municipis, quan el benefici es reparteix més enllà”.

Per la seva banda, Fernando Valdés va posar en relleu que els municipis de l’AMT Sol i Platja són localitats amb “necessitats especials en suportar la major càrrega i intensitat de visitants durant l’any”, referint-se també a la reivindicació de finançament d’aquestes destinacions. va dir “s’ha de valorar”. Per això va posar èmfasi en l’estudi encarregat, “que permeti dotar les fórmules perquè segueixin atenent els visitants i continuïn sent els grans vaixells del turisme espanyol”.

 

Pla Nacional Sol i Platja

Una altra de les iniciatives que ja la ministra de Turisme, Reyes Maroto, va anunciar recentment als municipis de l’AMT, i que Fernando Valdés s’ha encarregat de ratificar, té a veure amb la proposta de desenvolupament d’un Pla Nacional Turístic de Sol i Platja durant l’any 2023. Aquest tipus de projectes es defineixen any rere any per part de la Secretaria d’Estat de Turisme, consensuat per les comunitats autònomes.

Actualment es treballa perquè entre els plans proposats per al proper any es tingui en compte la singularitat i importància del sector de Sol i Platja. Aquest Pla Nacional empara iniciatives ja existents que, a través dels Plans de Sostenibilitat Turística i els plans d’experiències basades en Sol i Platja, permet desenvolupar estratègies que es completen amb el Pla de Resiliència, ordenant tots aquests plans, i en què també hi participa Turespaña amb una promoció diferenciada.

Amb el desenvolupament d’aquests plans, els municipis AMT Sol i Platja s’integraran també a la Plataforma d’Intel·ligència Turística impulsada per Segittur, que desenvoluparà el seu projecte pilot a les vuit localitats, situant-los com a destinacions intel·ligents, de manera que, a més de líders en generació d’ocupació, pernoctacions i visitants, també seran exemple d’implantació de gestió intel·ligent de destinacions.

 

Sobre l’AMT Sol i Platja

L’AMT neix de la iniciativa de vuit destinacions turístiques pioneres a Espanya, la singularitat turística i el compromís amb la digitalització del sector, la sostenibilitat, l’accessibilitat i la cooperació entre destinacions, representa un conjunt de fortaleses comunes que els permetran mantenir la seva posició de lideratge al sector.

Aquests vuit municipis només representen el 0,9% de la població espanyola, però donen suport al 4% de l’ocupació turística, al 15% de les places hoteleres i al 19,2% de les pernoctacions estrangeres a Espanya a l’any.

L’AMT aspira a ser peça clau del sector turístic espanyol, i és reconeguda com a font de referència del turisme de sol i platja i agent clau per a la defensa dels interessos dels vuit municipis que la conformen.

Galeria

Notícies relacionades

Els hotels de Lloret de Mar que han realitzat inversions recents superen, àmpliament en satisfacció, a la resta d’oferta de la mateixa categoria

Els hotels de Lloret de Mar que han realitzat inversions recents superen, àmpliament en satisfacció, a la resta d’oferta de la mateixa categoria

La bona percepció de seguretat del turista, amb 95 punts sobre 100, i la important diferència en puntuació per  satisfacció del client entre els ho…