Lloret de Mar participa en la segona edició de “Catalunya, Hola Família”

El cap de setmana del 8 i 9 de juny oferirà un complet programa d’activitats amb un taller de mindfulness, una activitat d’immersió lleugera, uns tallers sobre la llegenda del dimoni sense banya, una gimcana als Jardins de Santa Clotilde i un concert de Rumba per a xics

Lloret de Mar, 22 de maig de 2019. Dilluns va tenir lloc la presentació de la segona edició de “Catalunya, Hola Família!”, una acció promocional de turisme familiar organitzada per l’Agència Catalana de Turisme juntament amb les 26 destinacions de turisme familiar certificades per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i 120 empreses de tot Catalunya que oferiran prop de 200 activitats pensades per a nens.

El lema escollit enguany és “Viu una experiència de llegenda” i, en aquest sentit, des de Lloret de Mar s’ha preparat un complet programa que permetrà a les famílies descobrir i gaudir del ric patrimoni cultural i natural del municipi. Per al dissabte al matí s’han preparat un taller de mindfulness a la Biblioteca Municipal, a les 10h i a les 11.30h i, en la mateixa franja horària, però al centre d’interpretació de la natura Xatrac, a la platja de Fenals, una activitat d’immersió lleugera. Al vespre, a les 19 h, Rumba per a xics amb Landry el Rumbero, a la plaça de la Vila.

L’endemà, diumenge, continuaran les activitats amb una gimcana als Jardins de Santa Clotilde, a les 10 h, que permetrà conèixer la flora d’aquest paratge. Finalment durant tot el dia hi haurà uns tallers sobre la llegenda del dimoni sense banya, d’11 a 14 h i de 16 a 19 h, a la plaça de la Vila.

A banda de les activitats, els allotjaments que participen en aquesta iniciativa oferiran dues nits al preu d’una. Participen l’hotel Anabel, l’hotel Xaine Park, el càmping Santa Elena i l’aparthotel Costa Encantada. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica: “Lloret de Mar està certificada com Destinació de Turisme Familiar des del 2010. Aquesta acció promocional de “Catalunya, Hola Família” ens permet donar visibilitat a la nostra oferta per al turisme familiar. Disposem d’un gran nombre d’establiments privats certificats i, a més, durant tot l’any, oferim diferents propostes de descoberta del nostre patrimoni cultural en forma de tallers i activitats per al públic familiar”. Elizabeth Keegan també ha recordat que “Les platges de Lloret i Fenals disposen els mesos d’estiu del servei de miniclub  que inclou l’espai nadó”. Actualment Lloret de Mar disposa de vint empreses d’allotjament, quatre empreses d’activitats, quatres equipaments culturals (Museu del Mar, Jardins de Santa Clotilde, Biblioteca i Castell de Sant Joan) i les tres oficines de turisme certificades amb aquest segell que atorga l’Agència Catalana de Turisme.

Recentment Lloret de Mar va rebre un viatge de premsa, coordinat amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Centre de Promoció Turística de Catalunya a Moscou, integrat per vuit periodistes russos que varen venir a conèixer aquest oferta especialitzada. A més durant el cap de setmana “Catalunya, Hola Família!” el municipi també rebrà el blogtrip “Familias en ruta”.

App per “caçar” éssers màgics

Amb el tema escollit “Viu una experiència de llegenda”, el “Catalunya Hola Família!” vol fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. En aquest sentit, l’app “Llegendes en família” permetrà a les famílies buscar i “caçar” els éssers màgics creats per a l’ocasió que s’amagaran en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes certificades.

Seguint el criteri i l’assessorament de l’expert en mitologia catalana Joan de Déu Prats, cada una de les destinacions té assignat un ésser màgic amb un lligam al territori. A Girona, les famílies poden “caçar”: el Guerrer Invencible de Blanes; la Serpent de Castell-Platja d’Aro; el Dimoni sense Banya de Lloret de Mar; Les Encantades de Roses; el Peix Mular de Sant Feliu de Guíxols; el Fantasma de la Carbassa de Calonge-Sant Antoni; la Comtessa de Molins de Sant Pere Pescador; la Reina de les Sirenes de Torroella de Montgrí i l’Estartit; i l’Home Escorça de la Vall d’en Bas-Les Preses.

A través d’aquesta app també es pot consultar la informació sobre les 200 activitats programades.

La importància del turisme familiar

El 30% del turisme que ve a Catalunya és familiar, xifra que arriba al 40% durant els mesos d’estiu. El turisme familiar és un dels projectes estratègics en la promoció turística de Catalunya. Per aquesta raó, l’Agència Catalana de Turisme ha esmerçat nombrosos esforços per promocionar l’oferta turística catalana adreçada al públic familiar, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Viatjar a Catalunya acompanyat de la família i els fills és, juntament amb la tipologia de viatjar en parella, la més freqüent. L’any 2017, el 22% dels 19 milions de turistes estrangers que van visitar Catalunya va ser famílies amb canalla i van generar prop de 4.000 milions d’euros. Els francesos i britànics són els mercats que més turisme familiar aporten a Catalunya (34%), amb el 23% i l’11% respectivament. D’altra banda, les famílies nòrdiques són les que fan una despesa més elevada.

Segells de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme

Les 26 destinacions participants estan certificades per l’ACT amb el segell Platja en família i Natura i muntanya en família. Les destinacions de natura i muntanya adherides són: Pirineus Noguera Pallaresa i Vall de Camprodon, la Vall de Boí, les Valls d’Àneu, Berga, la Vall d’en Bas-les Preses, les Muntanyes de Prades i els Ports. Les destinacions de costa participants són: Blanes, Calella, Calonge-Sant Antoni, Cambrils, Castelldefels, Castell-Platja d’Aro, el Vendrell, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Roses, Salou, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Santa Susanna, Torroella de Montgrí-l’Estartit, Vila-seca-la Pineda Platja i Vilanova i la Geltrú.

Natura i muntanya en família i Platja en família són segells d’especialització que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a un municipi o conjunt de municipis, tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta, a més, d’un projecte de col·laboració publicoprivada, ja que els serveis s’ofereixen tant per part d’instal·lacions i equipaments públics com per empreses turístiques privades de la destinació. Les destinacions certificades amb aquests segells destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament envers el client familiar. Les destinacions que vulguin ser certificades amb aquests segells han de complir una sèrie de requisits, com a destinació i com a establiments i serveis turístics. En el cas de les destinacions d’interior, han de comptar, com a mínim, amb un recurs natural. A més, una part dels seus establiments ha de disposar de mesures específiques per a infants i la destinació ha de comptar amb una oferta lúdica adreçada a infants de diferents edats.

Notícies relacionades