Lloret Turisme participa a la jornada “Liderant la gestió turística de les destinacions per la recuperació del sector” de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT)

Ha participat amb els ajuntaments d’Arona, Adeje, Benidorm, Calvià i Salou

Lloret Turisme, juntament amb els ajuntaments d’Arona, Adeje, Benidorm, Calvià i Salou, ha participat en una jornada telemàtica, oberta i gratuïta, organitzada per l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) a través de l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH). L’objectiu era que aquestes destinacions líders en sol i platja a Espanya, en l’actual conjectura de postcoronavirus, expliquessin els seus projectes com guia per a altres destinacions i administracions similars i amb les mateixes problemàtiques.

El president de l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH), Joan Molas, ha recordat que “El 20% de les pernoctacions estrangeres fins a l’any 2020 es concentraven en aquests 8 municipis de l’AMT”.

La jornada s’ha desenvolupat en set blocs temàtics (gestió de platges, sostenibilitat social, econòmica i ajudes financeres; cultura i gestió d’esdeveniments; col·laboració público-privada; protocols; pla de formació; comunicació de crisis i promoció i peatonalització) i els ponents han anat resumit les accions més destacades que ha dut a terme cada destinació en cadascun dels blocs específics. Lloret Turisme ha parlat de les iniciatives vinculades a la col·laboració pública-privada, un punt en el qual Lloret de Mar és un referent. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme explica que “És evident que no només els municipis que pertanyen a l’AMT, sinó, la resta de destinacions en l’àmbit global hauran hagut de gestionar aquesta crisi sumant esforços tant de la mà del sector privat com de tots els agents turístics corresponents com són agents socials, ciutadania, comunitat…”.

“Per a mi ha estat un honor recopilar el treball de tants companys i tantes persones involucrades a treure aquesta situació endavant, i crec que s’ha de reconèixer aquesta valuosa tasca dels ajuntaments adherits a l’AMT”, ha volgut destacar Noemí Díaz, tècnica de turisme de l’Ajuntament d’Arona.

L’encarregat d’explicar les iniciatives preses per a la gestió de la comunicació de crisi i de promoció ha estat Marc Espasa, director del Patronat de Turisme de Salou, qui ressaltava que ha explicat que “La comunicació de crisi ha fet front a un objectiu molt clar, que era el de la lluita contra la incertesa, a la qual se li ha fet front amb informació. Aquesta incertesa ens venia per dues parts, d’una banda, una crisi nova que mai ens havíem trobat i amb una evolució constant que implicava anar adaptant aquesta comunicació, i, d’altra banda, un entorn comunicatiu molt complex”.

Javier Pascuet, director general de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Calvià, ha exhibit els plans de formació que estan abordant els ajuntaments part de l’AMT. “En aquesta nova realitat hem de fer servir la formació per adaptar-nos com a destinació, també internament i amb la relació amb la nostra ciutadania”.

Álvaro Carrillo d’Albornoz, director de l’IHT ha tancat la jornada amb dos recents notícies positives com són l’aprovació d’ajudes financeres per intentar solucionar la crisi, i la possibilitat de tenir vacunes a partir de setembre de 2020, que aquest mateix matí ha confirmat la farmacèutica AstraZeneca de Oxford.

L’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja neix de la iniciativa de vuit destinacions turístiques pioneres a Espanya, com són Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos i té per objectiu mantenir una xarxa de networking i intercanvi d’experiències per mantenir el lideratge d’aquest sector.

Galeria

Notícies relacionades