Lloret Turisme ponent a una jornada sobre sostenibilitat a Pontevedra

Es tractava d’una jornada formativa en el marc de la quarta trobada del projecte Greentour

Lloret Turisme ha participat a la jornada “Greentour, turismo sostenible” que es va realitzar la setmana passada a Pontevedra. Lloret Turisme va compartir la seva experiència com a destinació pilot a la taula “Resultats, experiències i lliçons apreses per part de les destinacions pilot del projecte Greentour” juntament amb altres de les destinacions que formen part del projecte com són Rias Baixas, Camino Lebaniego i Guimarães.

Aquesta iniciativa s’emmarcava en la quarta trobada del consorci Greentour que es va duu a terme els dies 25 i 26 a Pontevedra. El dia 25 es va destinar a l’assemblea interna per tractar l’impacte i els resultats de les dades recollides, el desenvolupament de l’ecoetiqueta, els grups d’interès i el seguiment administratiu del projecte; i el dia 26 es va celebrar aquesta jornada en turisme sostenible adreçada a grups d’empresaris i associacions del sector turístic del territori. Hi varen participar una quarantena de persones.

Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica que “el projecte ja es troba a la seva darrera fase. En aquests moments s’està realitzant l’extrapolació de resultats de cada destinació a partir de les dades que els diversos establiments participants en el projecte han pujat a la plataforma. Les dades finals esperem poder-les presentar el proper abril a la última reunió del consorci que se celebrarà a Lloret de Mar”. Per part de Lloret de Mar hi participen un total de 25 establiments de diferents sectors com són l’allotjament (Hotel Acapulco 4*, Aparthotel Costa Encantada 4*, Hotel Delamar 4*s, Evenia Olympic Resort 4*, Gran Hotel Flamingo 4*, Hotel L’Azure 4*, Hotel Marsol 4*, Hotel Surfmar 4*, Hotel Xaine Park 4*, Hotel Samba 3*, Càmping Canyelles i Càmping Tucan); la restauració (Voramar Beach Bar, La Cubana, Blue Bar i Macondo Beach House) i els equipaments culturals de Can Saragossa, el Museu del Mar i els Jardins de Santa Clotilde.

Sobre el projecte Greentour

El projecte Greentour “Economia Circular i Turisme Sostenible a Destinacions de l’espai SUDOE” és un projecte pilot finançat amb fons europeus que crea aliances entre destinacions turístiques consolidades per a la implementació de sistemes d’avaluació de la petjada mediambiental i la creació d’una etiqueta ecològica per a establiments turístics de l’espai SUDOE (regions del sud-oest d’Europa). Els socis tècnics que formen part del projecte són: l’UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change (ESCI-UPF), la Universidad de Cantabria, la Universida de Aveiro (Portugal) i la Fundación Centro Tecnológico de Eficiencia y Sostenibilidad Energética EnergyLab de Vigo; per altra banda, les destinacions/institucions sòcies són: Lloret Turisme, Auvergne Rhône-Alpes Tourisme (França), Deputación Pontevedra-Rias Baixas, Fundación Camino Lebaniego (Cantabria) i Laboratório de Paisagem Guimarães (Portugal).

El projecte compta amb un pressupost global de 1.172.000 €.

Galeria

Notícies relacionades