Lloret Turisme va organitzar ahir una jornada, a l’hotel Marsol, per informar el sector privat del projecte europeu Greentour. Es tracta d’un projecte de finançament europeu, concretament d’1.172.000 €, per millorar el desenvolupament sostenible de les destinacions.
L’acte, que va tenir lloc aquest dilluns a l’hotel Marsol, va comptar amb una vintena d’empresaris del sector de l’allotjament (Hotel Acapulco, Grup Frigola, Evenia Hotels, Hotel Xaine, Albamar i Almirall, Marsol Hotels i Samba Hotels), de la restauració (El Trull, Law Holding i Punta Garbí) i del d’activitats d’oci (Law Holding i Oh!lé Group). També hi van assistir membres del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar i del Pla de qualitat de de la Costa Brava Sud.
La presentació va servir per explicar com es poden sumar al projecte, el qual ofereix eines gratuïtes, per tal de saber l’impacte ambiental que genera cadascun dels seus establiments. Amb l’objectiu evident de treballar per ser més sostenibles des d’un punt de vista ambiental, però també social i econòmic. Per tant, des d’una perspectiva el més global possible i amb la mirada a mig termini.
Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, va explicar que: “És una oportunitat fantàstica per als nostres establiments. Els nostres companys de la càtedra de la UNESCO, coordinadors del projecte, han explicat que els resultats que s’obtenen amb aquesta eina són molt positius i, a més, tindria un cost elevadíssim fer-ho individualment. Com que Lloret de Mar és soci del projecte, els nostres establiments poden participar-hi i, de retruc, podran comparar-se amb altres empreses del mateix sector per saber quin és el grau d’impacte mediambiental de les seves instal·lacions”. De moment, ja hi ha uns quants establiments lloretencs adherits a Greentour que han contribuït en la fase de pre pilot (concretament Marsol Hotels, el restaurant El Trull i el Pitch & Putt Golf Lloret), a banda de les que ja s’han involucrat en el projecte (Samba Hotels o l’Hotel Acapulco). A més, Lloret Turisme i l’Ajuntament de Lloret de Mar també hi participen amb els equipaments públics per millorar la gestió del patrimoni natural i cultural del municipi, com per exemple, amb els Jardins de Santa Clotilde.
El projecte Greentour proposa crear aliances entre destinacions turístiques, incloent-hi ubicacions reconegudes com a patrimoni de la UNESCO, a Espanya, França, Andorra i Portugal, i socis tècnics amb una àmplia experiència en l’estudi, desenvolupament i implementació de sistemes mediambientalment eficients. L’objectiu és avançar cap a un nou model mediambiental, econòmic i social que, alhora, informa el consumidor i obté el seu compromís amb l’entorn on es desenvolupa l’activitat turística. A banda de Lloret de Mar (Catalunya), hi participen altres destinacions pilot com són Ordino (Andorra), Massif du Sancy (Auvergne), Camino Lebaniego (Cantàbria), Rias Baixas (Pontevedra) i Guimarães (Portugal). Tots ells amb un patrimoni natural i cultural rellevant que actuaran com a ambaixadors de l’etiqueta ecològica a l’espai SUDOE. La durada prevista del projecte és de 28 mesos i compta amb un pressupost d’1.172.000 euros.
Per a l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat: “Aquest posicionament de la destinació en l’àmbit de la sostenibilitat és una oportunitat per a tots. També ho és per a les empreses, per saber on són en termes de sostenibilitat i, a partir d’aquí, poder comprometre’s amb aquesta qüestió i començar a actuar al respecte”.