Arrenca el programa executiu de transformació ètica i sostenible de Lloret Turisme

Prèviament a l’inici del curs s’ha organitzat la ponència “reptes i oportunitats del turisme pel 2022” oberta a tothom

Aquest matí Lloret Turisme ha donat el tret de sortida al programa executiu de transformació ètica i sostenible que organitza conjuntament amb l’Institut de la Creativitat, la Tecnologia i l’Ètica del Turisme (ICTET) i la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar. Una trentena de directius i membres del sector d’allotjament i d’agències de viatge s’han inscrit a aquest programa que es centra en dos dels principals eixos estratègics pel turisme dels propers anys: l’ètica i la sostenibilitat.

Previ a l’inici oficial del programa Lloret Turisme ha organitzat una ponència oberta a tothom en la que hi han participat una setantena de persones on, sota el títol, “reptes i oportunitats del turisme pel 2022”, l’expert en màrqueting turístic, Jaume Marín, ha compartit les tendències i perfil dels turistes dels propers anys. L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha explicat que “Hem volgut iniciar amb aquesta sessió oberta a la tothom perquè la sostenibilitat és un objectiu prioritari a nivell mundial, estatal i municipal i la implicació ciutadana és fonamental per arribar a consensos reals i implementar les accions que necessita Lloret de Mar a nivell de sostenibilitat econòmica, social i mediambiental”. De fet durant els mesos d’abril i maig Lloret Turisme té previst reprendre les jornades “Repensa Lloret” de participació ciutadana per abordar el futur turístic de Lloret de Mar des de l’àmbit de la sostenibilitat.

El programa executiu en transformació ètica i sostenible s’imparteix des d’avui fins el 7 d’abril, els dimarts i dijous de 9.30 a 12.30 h en format híbrid. En total consta de 16 blocs temàtics i diversos casos pràctics que tractaran qüestions com l’ètica en el sector turístic, la gestió de recursos, la gastronomia sostenible, l’economia sostenible, l’empresa i les persones, el màrqueting i la promoció en sostenibilitat, la generació de valor o la responsabilitat social corporativa, entre d’altres. Paral·lelament es duran a terme unes sessions de mentoria on les empreses participants podran disposar de l’assessorament i l’acompanyament dels formadors del programa executiu per a poder implementar els seus plans de sostenibilitat. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica que “apliquem la mateixa metodologia que amb el Pla de Transformació Digital; amb sessions que permeten als participants anar incorporant directament els coneixements del programa als seus establiments i per tant, poder obtenir resultats a curt i mitjà termini”.

Aquesta iniciativa és un dels projectes estratègics del pla d’accions 2022 de Lloret Turisme i s’emmarca dins Pla de Sostenibilitat Turística 2021-2023 de Lloret de Mar basat en quatre eixos: la gestió de la sostenibilitat turística, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació i millora del medi ambient i el desenvolupament econòmic de la destinació.

Galeria

Notícies relacionades

Lloret de Mar es reuneix amb el Secretari d’Estat de Turisme en el marc de una reunió de treball de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja