El mercat nacional segueix essent el primer mercat emissor de Lloret de Mar

La destinació va tancar el 2019 amb 323.723 viatgers espanyols, un 25,25% sobre el total

Aquesta setmana Lloret de Mar serà present a FITUR, la principal fira nacional de turisme per promocionar-hi l’oferta turística de la destinació

Lloret de Mar va rebre durant el 2019 un total de 323.723 viatgers espanyols, una xifra que tanca l’any amb un 1% per sobre que el 2018. Aquesta dada representa el 25,25% sobre el total de viatgers de la destinació (1.282.101 viatgers) i situa el mercat espanyol com el seu principal mercat emissor.

Cal destacar, que gairebé el 80% d’aquesta xifra (256.890 viatgers) correspon a viatgers procedents del mercat català amb la qual cosa el mercat de proximitat se situaria com el segon mercat emissor de la destinació, només superat pel francès que va suposar 287.395 viatgers durant el 2019 (un 22,4% del total).

El rànquing dels cinc principals mercats emissors del 2019 de Lloret de Mar inclou en tercera posició el mercat britànic amb 121.019 viatgers (9,4%), Alemanya amb 82.047 viatgers (6,4%) i Itàlia amb 70.149 viatgers (5,5%).

Amb aquestes xifres, Lloret de Mar assistirà aquesta setmana a la principal fira nacional de turisme, FITUR, que té lloc a Madrid. L’activitat comença ja avui mateix amb l’assistència al 10 Foro de liderazgo turístico de Exceltur i a partir de demà als dos espais que té la destinació a la fira (el tradicional dins de Costa Brava i un nou espai a Mindful Travel) on durà a terme una trentena de reunions amb operadors, mitjans de comunicació, proveïdors tecnològics i altres professionals del sector. A més a més, també participarà en diferents activitats organitzades per l’Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT) i per European Cities Marketing (ECM).

La representació de l’empresariat lloretenc a FITUR tornarà a ser elevada com cada any, amb diferents empreses que comptaran amb un espai propi com HTop Hotels i L’Azure Hotels, Evenia Hotels i el Gran Hotel Monterrey; i representants que assistiran a la fira per dur a terme reunions i contactes professionals com Guitart Hotels, Rosamar Hotels, Samba Hotels Aqua Hotels, l’Hotel Rigat Park&Spa i l’Hotel Xaine Park.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Aquest 2019, tot i les incerteses que hi havia respecte al comportament del mercat espanyol, hem aconseguit mantenir la xifra de l’any anterior destacant que cada temporada rebem més públic català de proximitat. Observem a la nostra plataforma d’intel·ligència turística com el públic espanyol cada vegada està menys interessat en el producte tradicional de sol i platja i com augmenta el seu interès per productes com el cultural, el natural o el familiar la qual cosa ens ajuda en la nostra estratègia de diversificació turística”. Pel que fa a la presència a FITUR afegeix: “Un any més assistim a FITUR, la primera gran fira de l’any, per promocionar l’oferta turística de Lloret de Mar i reunir-nos amb professionals del sector per estudiar noves vies de col·laboració i promoció.”

En xifres absolutes, Lloret de Mar va tancar el 2019 amb 1.282.101 viatgers, un 10% més que l’any anterior, i 5.744.848 pernoctacions, un 8% més que durant el 2018.

Galeria

Notícies relacionades

El Lloret Convention Bureau promociona l’oferta MICE de la destinació en el mercat nacional participant en tres trobades amb agències organitzadores d’esdeveniments