El paisatge de la Costa Brava, la cultura i la gastronomia gironines, protagonistes en la recepció oficial als bloguers de TBEX Costa Brava – Catalunya

El grup d’havaneres Els Cremats, els gegants indians de Lloret de Mar, els llaguts de l’Obreria de Santa Cristina, els Marrecs de Salt, sis col·lectius de cuina gironins, productes agroalimentaris certificats amb el segell de Girona Excel·lent, els vins de la DO Empordà, les cerveses artesanes i la ratafia de Santa de Coloma de Farners, participen i dinamitzen la recepció de benvinguda pels sis cents bloguers, arribats per mar a la platja de Santa Cristina

TBEXAhir, vespre de dijous 30 d’abril, als exteriors de l’Hotel Santa Marta de Lloret de Mar, va tenir lloc la recepció oficial de benvinguda que l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i Lloret Turisme van oferir als més de sis cents bloguers, patrocinadors i ponents del congrés «TBEX Costa Brava Catalunya».

L’acte va consistir en un còctel a peu dret, amb degustació de plats de la cuina gironina, productes agroalimentaris certificats amb el segell Girona Excel·lent, vins de la DO Empordà, cerveses locals i cava per donar a conèixer la gastronomia autòctona. Hi va haver l’actuació musical del grup d’havaneres Els Cremats per dinamitzar l’acte, dels gegants indians de Lloret de Mar i dels castellers de Salt.

La recepció oficial va marcar l’inici de l’esdeveniment promocional i de comunicació que aquest matí, 1 de maig, ha continuat amb la inauguració del congrés TBEX Europa 2015. A grans trets, són sessions d’interès general i altres d’específiques sobre temes de comerç i comunitat, creació de continguts de viatges i turisme que seran tractats durant la jornada d’avui i de demà. El congrés compta amb les ponències d’experts de l’àmbit, entre els quals hi ha els bloguers Dave Bouskill i Deb Corbeil de The Planet D, Katja Presnal de Skimbaco, Sherry Ott, Kash Bhattacharya i Bret Love.

Han intervingut en l’obertura del congrés Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar; Rick Calvert, conseller delegat de New Media Expo i TBEX, i Jaume Marín, director de màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. L’alcalde ha animat als bloguers a que descobreixin els racons culturals, naturals i patrimonials de la població com ara els Jardins de Santa Clotilde. El director de màrqueting del Patronat de Turisme ha fet referència a la importància actual que tenen els prescriptors de viatges digitals, que són el present i futur en la promoció turística i creadors de continguts independents.

El conseller delegat de l’empresa promotora de TBEX ha agraït a les entitats i empreses turístiques de la demarcació la seva implicació en l’esdeveniment i ha encoratjat als bloguers a participar activament dels programes d’activitats que es duran a terme posteriorment al congrés.

Posteriorment, a partir del 4 de maig i fins al 10 de maig, s’han organitzat 22 blogtrips o programes de descoberta del territori, dirigits a 176 bloguers, que es duran a terme per diverses destinacions catalanes, en grups de vuit a dotze persones.

L’esdeveniment es pot seguir per mitjà dels perfils @costabrava, @visitcostabrava, @catexperience i @lloretturisme, com també utilitzant les etiquetes #TBEX, #InCostaBrava, #CatalunyaExperience i #LloretdeMar.

Notícies relacionades