L’Ajuntament de Lloret de Mar, Lloret Turisme i la Mesa Empresarial organitzen un webinar per informar al sector turístic de Lloret de Mar sobre les línies de finançament dels Fons Europeus Next Generation EU

Noranta-sis professionals, entre els quals s’hi trobaven els presidents dels diferents gremis de la destinació, hi varen participar

Dilluns l’Ajuntament de Lloret de Mar, Lloret Turisme i la Mesa Empresarial de Turisme varen dur a terme el webinar La reconversió de Lloret de Mar a través dels Fons Europeus”; una sessió informativa sobre les línies de finançament dels Fons Europeus Next Generation EU a Espanya que va comptar amb la participació de noranta-sis empresaris i professionals del sector turístic de Lloret de Mar, entre ells, els presidents dels diferents gremis de la destinació.

El webinar va anar a càrrec de l’alcalde de Lloret de Mar i president de Lloret Turisme, Jaume Dulsat; Josep Maria Molist, president de la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar; Mark Hoddinott, Chief Real State Officer de Meliá Hotels International; César Bonilla, National Public Sector Manager de FI Group i Gerard Bringuis, Technical Office Leader & Head of Next Generation EU de FI Group. Aquesta empresa està especialitzada en la gestió de finançament i ha estat contractada tant per Meliá Hotels com per l’Ajuntament de Lloret i la Mesa Empresarial, el que en paraules de l’alcalde “és molt positiu ja que permetrà a FI Group tenir un coneixement global dels projectes estratègics privats i públics de Lloret de Mar”.

Durant la sessió es varen exposar els principals eixos d’aquest Pla de Recuperació de Resiliència Next Generation EU com són la transformació digital, l’ecològica, la cohesió territorial i social i la igualtat de gènere i s’ha incidit en el paper clau de les entitats locals i de les destinacions madures. En aquest sentit Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, ha explicat queLloret de Mar té una clara estratègia en gestió turística que va molt alineada amb els objectius que es demanen per accedir a aquests fons: som una de les destinacions pioneres en la gestió público-privada i la governança; els nostres eixos prioritaris per aquest 2021 són la sostenibilitat amb el Diagnòstic i Pla d’Accions de Sostenibilitat Turística 2021-2024 i la digitalització amb el Pla de Transformació Digital i som una destinació madura, que forma part de l’Associació de Municipis Turístics Líders en Sol i Platja de l’Estat i que disposa d’un Pla de Reconversió Turística que portem executant fa anys”. El passat gener Lloret de Mar ja es va adherir a la Manifestació d’Interès sobre la transformació de destinacions madures que van impulsar Meliá, Iberostar i Riu i dotze destinacions turístiques espanyoles de referència entre elles Lloret de Mar. Mark Hoddinott, Chief Real State Officer de Meliá Hotels International, explica que “Tot i que actualment no tenim cap hotel de la cadena a Lloret de Mar, tenim molt bona relació amb la destinació i considerem que és un exemple d’estratègia compartida i d’èxit en gestió publico-privada. Aquestes sinergies són indispensables per la regeneració de les destinacions de sol i platja”.

Gerard Brinquis, Technical office leader & head of Next Generation EU de FI Group, va realitzar una aproximació sobre què és, qui gestiona i quins són els terminis dels fons Next Generation EU a Espanya i César Bonilla, National public sector manager de FI Group, va remarcar que les entitats locals seran clau en la gestió dels nous fons de finançament europeu.

Sobre els fons Next Generation EU

Els fons Next Generation EU són uns fons europeus destinats a la recuperació de l’economia europea arrel de la pandèmia de la COVID-19 dotats amb 750.000 milions d’euros dels quals l’Estat Espanyol rebrà 150.000 milions d’euros. Aquest pla de recuperació s’emmarca en el document España Puede i els projectes s’hauran d’executar entre el 2021 i el 2026. L’obertura de convocatòries està prevista a partir del segon trimestre del 2021.

Galeria

Notícies relacionades