Les Oficines de Turisme de Lloret incorporen bucles magnètics per a la millora de la seva accessibilitat

El proper mes d’abril Lloret Turisme també organitza una formació per al sector turístic local en l’àmbit del turisme inclusiu

Les Oficines de Turisme de Lloret de Mar han implementat el bucle magnètic per millorar la comunicació amb les persones que tenen dificultats auditives o que utilitzen implants coclears o audiòfons. Es tracta d’un giny electrònic que filtra els sorolls i emet senyals magnètics sense fil.

Amb l’adquisició d’aquests aparells, les Oficines de Turisme fan un pas més en el projecte de Turisme Inclusiu per a tothom.

A finals de l’any passat, Lloret Turisme va dur a terme un benchmark per conèixer el projecte del Pla d’accessibilitat turística del Baix Empordà i els bucles magnètics van ser una de les solucions que es van conèixer i es van decidir incorporar aquest 2022.

Per altra banda, els propers dies 27 i 28 d’abril, Lloret Turisme també té previst fer una formació amb el sector turístic local amb l’objectiu de poder anar incorporant noves millores en l’àmbit de la inclusió. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica que “a nivell normatiu estan molt regulats els requeriments que han de tenir els establiments públics i privats pel que fa a accessibilitat, però hi ha també tota una part de formació i sensibilització dels equips que cal treballar i és aquí on volem abocar esforços en aquestes sessions”.

A més, aquest mes de febrer Lloret de Mar va acollir una estada d’entrenament de la Selecció Espanyola Absoluta d’Hoquei amb Cadira de Rodes Elèctrica (HSRE) i una formació en l’especialitat d’acompanyant en busseig adaptat organitzada per l’Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat (ACBEA) amb la col·laboració de FECDAS (Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques), Oceanos Diving Center de Lloret de Mar i aquest març va ser, per segona vegada, la seu del Campionat de Catalunya d’Atletisme Adaptat, amb més de 250 esportistes de diferents edats.

Galeria

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Lloret de Mar, la Fundació Climent Guitart i la Universitat de Girona creen la Càtedra Climent Guitart “Orientació, innovació i competitivitat del turisme de costa”