Lloret de Mar participa a una taula rodona sobre finançament dels municipis turístics i sobre fons europeus en el marc de FITURTECHY

Els alcaldes dels municipis pertanyents a l'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja han compartit lliçons apreses pel que fa al finançament dels municipis turístics i el futur dels fons europeus al fòrum #techYdestino

Ahir va tenir lloc la segona jornada de FITURTECHY, que se celebra al pavelló 10B de FITUR. Un espai dedicat a les innovacions més avantguardistes pel que fa a tecnologia, turisme, sostenibilitat i destinacions turístiques.

El president d’ITH, Javier García Cuenca, va fer l’obertura de la jornada del fòrum #techYdestino i ha iniciat el dia moderant una taula rodona en què han participat els alcaldes dels municipis pertanyents a l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja ( AMT). Els alcaldes que hi han participat han estat el Sr. Antonio Pérez, alcalde de l’Ajuntament de Benidorm; Sr. Pere Granados, alcalde de l’Ajuntament de Salou; Sr. Jaume Dulsat i Rodríguez, alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar; Sr. Xavier Pascuet, director de Turismo i Litoral de l’Ajuntament de Calvià; Sra. Margarita del Cid, alcaldessa de l’Ajuntament de Torremolinos; Sra. Mª Inés Rodríguez, regidora de Turisme de l’Ajuntament de San Bartolomé de Tirajana; Sr. José Miguel Rodríguez Fraga, alcalde de l’Ajuntament d’Adeje; i, el Sr. José Julián Mena, alcalde de l’Ajuntament d’Arona.

Aquest debat s’ha centrat en temes com ara el finançament dels municipis turístics i el futur dels fons europeus. Els alcaldes han conversat sobre el tema, aprofitant per posar en valor l’oportunitat que suposen els fons europeus, que han de servir per impulsar la transformació, la digitalització i la sostenibilitat de les destinacions turístiques líders de Sol i Platja.

A més, han volgut destacar-la importància d’aquestes aliances ja que és una forma de compartir coneixement i experiència, per aconseguir solucions més eficients per aconseguir destinacions turístiques més competitives.

Durant la tarda ha tingut lloc el lliurament dels AMT Smart Destinations Awards 2022. ITH, AMT, INVAT·TUR, FITUR i SEGITTUR han premiat les millors solucions i eines tecnològiques que ajuden a fer front als reptes de la posada en marxa d’una destinació turística intel·ligent (DTI).

Les solucions i eines tecnològiques classificades com a finalistes, a cadascuna de les cinc categories contemplades per a aquesta edició dels premis, s’inclouran al catàleg online de solucions tecnològiques, al que tindran accés les destinacions pioneres que conformen l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) i altres destinacions interessades.

A aquesta cinquena edició s’han presentat més de seixanta aspirants als premis.

Els guanyadors de la cinquena edició dels AMT Smart Destination Awards han estat Interactive System Developers SL, AR VISION, Optimizadata i HOPU.

D’una banda, a la categoria de “Governança” el premiat ha estat Interactive System Developers SL qui va presentar el projecte d’Infotourist office.

Infotourist està dissenyada per als departaments de turisme i engloba un conjunt d’aplicacions que permeten compartir la informació entre els usuaris, distribuir-la pels diferents mitjans de comunicació integrats, recollir un gran volum de dades estadístiques (Big Data), fer accions de màrqueting digital, portar el control del magatzem i els productes, i registrar informació i opinions dels visitants. Tot des d’una única plataforma.

Han lliurat el premi el Sr. Jaume Dulsat i Rodríguez, alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar; Carmen de Miguel, Directora de Turisme de l’Ajuntament d’Adeje i José Alberto Delgado, regidor Turisme de l’Ajuntament d’Arona.

Més endavant, el premi “Interacció turística i ciutadà” l’ha rebut AR VISION amb CultuAR. CultuAR és un producte gratuït d’AR Vision, empresa especialitzada en tecnologies immersives com són la Realitat Augmentada, Realitat Virtual i Realitat Mixta. És una solució tecnològica que posa en valor el contingut cultural i patrimonial que tenen les administracions públiques. Consisteix en una aplicació personalitzada que permet afegir informació de valor a Realitat Augmentada, sobre llocs d’interès turístic del municipi o la localitat que el turista estigui visitant. Per mitjà de l’escaneig d’un marcador i la geolocalització, el turista disposa de diferents continguts 2D i 3D que es personalitzen en funció del punt on es trobi.

El Sr. Antonio Pérez, alcalde de l’Ajuntament de Benidorm; el Sr. Pere Granados, alcalde de l’Ajuntament de Salou; i Carlos Romero, director de Tourism Research, Development and Innovation de Segittur, han tingut el plaer de lliurar el premi.

Optimizadata, l’eina per realitzar el control, el seguiment i la comparativa de mètriques ha obtingut el premi “Promoció i Màrqueting”. L’objectiu d’Optimizadata és centralitzar en un quadre de comandament totes les dades i mètriques dels diferents canals. Un quadre de comandament on es visualitzen totes les dades obtingudes dels canals on té presència la destinació. Permet fer un control, seguiment i comparativa de totes les mètriques dels canals de Xarxes Socials i altres canals o serveis (Google). Realitzar un seguiment fàcilment de tots els esdeveniments, mencions o hashtags de la destinació.

Ha lliurat el premi la Sra. Mª Inés Rodríguez, regidora de Turisme de l’Ajuntament de San Bartolomé de Tirajana; i Mario Villar, director d’Intel·ligència Turística d’Invattur.

Així mateix, el premi de “Sostenibilitat Mediambiental” ha estat per a HOPU i el seu Smart Spot. Smart Spot ofereix una solució flexible i escalable per a Smart Cities recopilant dades avançades sobre la qualitat de l’aire (sensors d’alta precisió), soroll, temperatura/humitat, partícules (PM10, PM2.5, PM1), estacions meteorològiques (pluja, vent,…) i radiació solar. A més, HOPU ofereix la integració de sensors per permetre un ecosistema complet que inclou mobilitat (pàrquing – identificació d’estacionaments), reg (control d’aigua) i monitoratge de multituds (detecció de dispositius Wifi).

Ha lliurat el premi el Sr. Alfonso Rodríguez, alcalde de l’Ajuntament de Calvià; i Javier García Cuenca, president d’ITH.

Els finalistes per categoria han estat:

 • Governança:
  • Tourism Data Driven Solutions
  • Interactive System Developers
  • Data Seekers

 

 • Interacció amb el turista i ciutadà:
  • Tourist Innovacion 360
  • Smart Tourism Technologies
  • AR VISION

 

 • Promoció i Màrqueting de la destinació:
  • Tourknife
  • Optimizadata
  • RadioViajera

 

 • Sostenibilitat Mediambiental:
  • ULBIOS
  • SEA WATER ANALYTICS
  • HOPU
Galeria

Notícies relacionades

Lloret de Mar es reuneix amb el Secretari d’Estat de Turisme en el marc de una reunió de treball de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja