Lloret de Mar participa en la IV Assemblea General de la Ruta dels Jardins Històrics Europeus a Hannover

 S’han integrat a la xarxa 12 nous Jardins Històrics de primer nivell de la Xunta de Galicia, Polònia i Hongria

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, i el regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, s’han desplaçat fins a Hannover (Alemanya) per a participar en el IV Fòrum de Jardins Històrics, organitzat per de la Ruta dels Jardins Històrics Europeus que està liderada per Lloret de Mar.

El Fòrum va tractar del “Rol dels Jardins Històrics en la formació de la identitat europea”, i ha  tingut lloc del 3 al 5 de setembre. L’alcalde de Lloret de Mar, que és també el president de la Ruta Europea de Jardins Històrics, va fer l’acte inaugural acompanyat de l’alcalde de Hannover, Belit Onay i va donar pas a les diferents sessions de ponències i networking entre els diferents membres. Un dels temes destacats va ser la conservació dels jardins històrics i l’afectació que pot tenir el canvi climàtic per als Jardins Històrics. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores destaca que “és manté un interès creixent de jardins històrics per incorporar-se a la ruta; entre ells de països com França, Suècia i Regne Unit”.

Durant l’assemblea també va tenir lloc la presentació de la memòria del 2020 i el pla d’accions del 2021 així com l’acte de benvinguda als nous membres que en total són 9 jardins que formen la Ruta de les Camèlies a Galicia, els jardins de Nieborów Palace’s Garden i Arkadia Park del Museu Nacional de Varsovià i els Jardins del Palau Estherházy a Hongria. L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, també explica que “durant l’assemblea es va decidir que a principis de març tingui lloc a Lloret de Mar el lliurament del segell de l’Itinerari Cultural Europeu del Consell d’Europa als membres de la Ruta Europea de Jardins Històrics”.

La Ruta Europea de Jardins Històrics actualment està formada per 37 jardins històrics de 8 països.

Galeria

Notícies relacionades

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Aquestes darreres dues setmanes, Lloret Turisme ha dut a terme diferents accions promocionals amb l’objectiu de donar a conèixer la important inver…