Lloret de Mar treballa en el seu Pla de sostenibilitat turística incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030

Després d’una primera fase d’anàlisi de la situació actual comença la segona etapa del projecte amb sessions de treball participatives amb diferents grups d’interès locals per consensuar un pla d’accions de quatre anys

L’Ajuntament de Lloret de Mar, a través de Lloret Turisme, ha posat en marxa aquest 2021 un projecte estratègic per a la destinació amb l’objectiu de desenvolupar el Pla de sostenibilitat turística de Lloret de Mar, una guia que permeti integrar la sostenibilitat a l’acció estratègica municipal durant els propers quatre anys.

Es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador que contempla tots els agents de la cadena de valor de Lloret de Mar com a destinació turística i que enllaça amb iniciatives anteriors com són el Pla d’Acció Local per a la Sostenibilitat (PALS) de Lloret de Mar de 2009 o amb la incorporació de Lloret al projecte de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) de la Sociedad Mercantil Estatal para la Gestión de la Innovación y las Tecnologías Turísticas (SEGITTUR) el 2015.

Així, durant els darrers mesos s’ha dut a terme una diagnosi de la situació actual de la destinació utilitzant una sèrie de requisits i indicadors que integren els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 i que han de marcar l’estratègia en sostenibilitat de qualsevol destinació turística els propers anys.

Un cop finalitzada aquesta primera fase d’anàlisi, dilluns passat es va iniciar una segona etapa del projecte per compartir i debatre amb diferents grups d’interès de Lloret de Mar les necessitats i possibles accions que es poden implementar al municipi en termes de sostenibilitat per incorporar-les al Pla d’accions en turisme sostenible de Lloret de Mar 2021-2024.

Amb aquest mateix objectiu, durant les properes setmanes tindran lloc diferents sessions de treball participatives amb gremis i associacions professionals, partits polítics, associacions veïnals, sindicats, empresaris, ciutadans i tècnics municipals, els quals participaran en unes trobades per definir conjuntament i de manera consensuada les línies estratègiques que ha de seguir la destinació en termes de sostenibilitat i les accions prioritàries que cal dur a terme en els propers quatre anys.

En paraules de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret: “L’elaboració d’un Pla de turisme sostenible mostra el compromís ferm de Lloret de Mar per integrar la sostenibilitat en el seu pla d’acció local. El desenvolupament sostenible de la nostra ciutat no es pot entendre sense l’absoluta implicació i integració de totes les empreses, entitats i persones que conformen el sector. Des de l’Ajuntament hem iniciat un procés transversal tant intern, dins la nostra institució, com extern per implicar la ciutadania, les empreses i els visitants per entre tots definir el Lloret de Mar del futur”.

Jordi Orobitg, regidor d’Emergència Climàtica, ha remarcat que: Lloret de Mar vol esdevenir una referència en temes de sostenibilitat. La prioritat és garantir la pervivència, continuïtat i en la mesura del possible millora d’un entorn privilegiat que ha conformat l’estil de vida dels lloretencs i que ha atret generacions de ciutadans  d’arreu del món. De manera que, preservant-lo, preservem les oportunitats de progrés del municipi i el fins avui principal motor econòmic”.

L’Ajuntament de Lloret de Mar desenvolupa aquest projecte amb el suport de l’empresa DNA Turismo y Ocio, una consultoria estratègica i operativa especialitzada en el turisme sostenible i responsable.

Galeria

Notícies relacionades

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Aquestes darreres dues setmanes, Lloret Turisme ha dut a terme diferents accions promocionals amb l’objectiu de donar a conèixer la important inver…