Lloret de Mar ponent convidat al seminari internacional “El turisme esportiu com a eix de desenvolupament local” organitzat a Xile

Comptarà amb assistents de diferents països llatinoamericans que volen millorar el seu posicionament en turisme esportiu

Lloret de Mar, 28 d’octubre del 2020.- El proper dia 31 d’octubre, a les 16h, Lloret Turisme, entitat de gestió i promoció turística de Lloret de Mar, participarà en un seminari internacional amb professionals de les àrees de turisme i esport de diferents ciutats de països llatinoamericans com són Xile, Argentina, Bolívia, Perú, Colòmbia, Equador, Puerto Rico i Cuba, entre d’altres. El seminari està organitzat per l’agència Solo Turismo i la Universitat Tecnològica Metropolitana de l’Estat de Xile i es desenvoluparà telemàticament.

Lloret de Mar ha estat seleccionada com a “destinació exemple” per explicar el seu projecte de turisme esportiu. Andrés Sarmiento, CEO de Solo Turismo, explica que “vàrem conèixer Lloret de Mar a través de la participació d’un equip nostre en la Mediterranean International Cup (MIC) i des de llavors hem anat seguint el seu projecte de turisme esportiu”.

L’eix del seminari es centrarà en les possibilitats del turisme esportiu com a motor pel desenvolupament local i en aquest sentit Mafi Sandoval, directiu en gestió turística de la Universitat Tecnològica Metropolitana de l’Estat de Xile explica:  “L’esport i el turisme són activitats potencials tant per a la demanda com per a les comunitats receptores i genera uns beneficis per a tothom que es tradueixen en una millor experiència per als esportistes, així com també en una major rendibilitat i difusió del patrimoni per a les comunitats locals. En definitiva és un win win”.

La ponència de Lloret Turisme anirà a càrrec de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, que valora així la participació: “Aquesta acció ens permet donar-nos a conèixer en uns mercats en els quals normalment ens seria difícil accedir. Un altre exemple en aquest sentit és la seu de la copa AFIA Catalunha, la major entitat de futbol veterà del món, prevista per Maig 2021, que ens impactarà en el mercat brasiler”.

Els altres ponents participants són Andrés Sarmiento, CEO de Solo Turismo (Xile); Miguel Figueroa, President de la Cámara de Turismo de Santiago del Estero (Argentina) i José Luis Sosa, President del Consejo Mexicano de Turismo Deportivo (Mèxic).

Lloret de Mar està certificada com a destinació de turisme esportiu per l’Agència Catalana de Turisme des del 2006 i és el municipi de Catalunya amb més disciplines certificades, concretament en futbol, atletisme, ciclisme, natació, triatló i esports col·lectius. L’alcalde també ha recordat que “treballem el turisme esportiu amb un pla d’accions concret que inclou l’especialització, l’estratègia i la inversió publico-privada i aquesta és una fórmula que ens esta donant molts bons resultats”.

La participació en aquesta jornada també serà interessant per donar a conèixer Lloret com a seu del Congrés Mundial de Turisme Esportiu a Amèrica Llatina. El congrés se celebrarà a Lloret de Mar el proper Octubre 2021 i comptarà amb un format híbrid.

L’any 2019 Lloret de Mar va acollir 446 esdeveniments esportius i uns 61.000 esportistes i acompanyants. A nivell d’oferta especialitzada compta amb 14 hotels i 2 agències de viatges, unes xifres que situen Lloret de Mar com una de les principals destinacions especialitzades en turisme esportiu de l’Estat.

Enllaç d’inscripció al seminari:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0Sry2drHajhpDG4_yZIO0EWaH-EtQvffgNYqaQxC6adlRTg/viewform

Notícies relacionades