Lloret de Mar és la primera destinació amb un dispositiu permanent d’anàlisis PCR per als viatgers

Aquest dispositiu de proves sense cita previa i a un preu reduït simplificarà les gestions a tots els visitants estrangers que necessitin d’una PCR o prova d’antígens per tal de retornar sense problemes als seus països al final de les seves vacances.

Després del pla de transformació digital desenvolupat aquest hivern, la destinació també ha actualitzat el seu dispositiu de platges per adaptar-lo als requeriments de distància social que fixen els protocols COVID-19.

Enguany se celebrarà la primera edició del Lloret Drone Festival, un espectacle amb 100 drons que realitzaran coreografies aèries il·luminant el cel de la platja de Lloret de Mar tots els divendres de juliol i agost a les 22.30h.

L’Ajuntament de Lloret de Mar, encapçalat per Lloret Turisme, juntament amb el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, han presentat avui el pla de la destinació per a la temporada d’estiu 2021. Per segon any consecutiu, la preparació de la destinació ha destinat un capítol important a l’adequació de protocols de seguretat per fer front a la COVID-19. L’acte d’avui ha comptat amb la participació de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, Cristian Fernàndez, regidor del Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar; Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica i del Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar; i Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar.

La presentació d’avui coincideix amb l’activació d’una de les iniciatives més importants d’aquesta temporada en l’àmbit COVID-19 a Lloret de Mar: un dispositiu de proves PCR i d’antígens que està a disposició dels turistes que visiten Lloret de Mar, del sector turístic i dels residents del municipi. Aquest servei, estarà disponible de dilluns a dissabte sense necessitat de cita prèvia a les instal·lacions de les pistes d’atletisme del municipi, cedides per l’Ajuntament de Lloret de Mar per aquest objectiu. “Aquest dispositiu –ha comentat l’alcalde- s’ha treballat juntament amb el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar pensant en la necessitat que tindran els visitants d’altres països d’obtenir de manera àgil i econòmica els testos de tornada que s’exigeixen a cada un dels seus països d’origen. Creiem que aquesta fórmula serà un important incentiu pels viatgers que estan planificant les seves vacances en aquests moments i que poden trobar molt atractiu triar una destinació com la nostra que els ofereixi totes les facilitats en el seu viatge. Per altra banda també és un servei disponible per al nostre sector turístic i per als nostres ciutadans en cas que necessitin realitzar les proves”.

Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, ha explicat que “des del Gremi s’ha negociat un operatiu especial a uns preus molt reduïts de 52 euros per al test PCR i 20 euros per a la prova d’antígens que permetrà realitzar les proves al matí i tenir el resultat la mateixa tarda en el cas del PCR o immediatament en el cas dels antígens. Aquesta iniciativa pública i privada és pionera en una destinació turística al nostre país i creiem que pot ser un servei molt atractiu tant per a viatgers individuals com per a operadors de viatges internacionals”.

El dispositiu de proves de Lloret estarà disponible durant tota la temporada d’estiu. El servei estarà operatiu de dilluns a divendres de 8.30 a 10.30h, i els dissabtes de 8.30 a 9.30h. El resultat de les proves PCR s’informarà a l’interessat de manera confidencial per email entre les 19 i les 20h del mateix dia de recollida de la mostra. En cas dels tests d’antígens, el preu serà també reduït (20 euros) i el resultat estarà disponible 15 minuts després de la realització de la prova.

Tot i que el servei s’oferirà sense cita prèvia, en cas de grans grups, es podrà fer una reserva per email o per telèfon per tal que el dispositiu pugui adequar la seva operativa a aquests casos concrets.

 

DISPOSITIU DE PLATGES : Distanciament, bombolles de convivència i platges sense fum

Després d’un primer dispositiu especial de platges que es va dur a terme durant la temporada de 2020, enguany s’ha modificat el plantejament per adaptar-lo als nous requeriments de seguretat que recomanen les autoritats.

La prioritat d’aquest estiu serà controlar l’aforament de les platges i assegurar la distància social entre bombolles de convivents. Per això, la primera mesura d’enguany és una nova campanya de civisme adaptada a les noves recomanacions sanitàries (distància social, mascareta i grups bombolla –familiars, convivents, amics…).

L’Ajuntament de Lloret de Mar disposarà d’un equip de seguretat i vigilància de platges per als mesos de juliol i agost, que enguany comptarà amb 41 professionals: 28 socorristes, 9 vigilants de platges, i 4 informadors turístics a peu de platja realitzant tasques d’atenció al visitant i explicant les mesures de prevenció.

A més, aquests professionals tornaran a realitzar un control actiu de l’ocupació de platges i cales amb el suport d’un sistema de videovigilància amb càmeres IP de Telefónica a les platges de Lloret i Fenals que detecta les zones que estan sent ocupades. Aquestes dades a temps real també estan disponible a través de la plataforma d’ocupació de platges que s’actualitza cada hora: https://www.lloret.cat/seccions/aforament-de-platges/platges_info

També s’ha reforçat la senyalística de les platges sense fum. A la platja de Lloret hi ha diferents trams: entorn miniclub, sa Caravera i sa Caleta. A la platja de Fenals s’ha reservat la zona de Punta Garbí; a Cala Canyelles la zona de Sa Somera; i Cala Boadella i Cala Treumal seran íntegrament platges sense fum.

 

PROGRAMA “LA NOVA HIGIENE” – Formació de treballadors en protocols COVID19

Durant aquest mes de juny, l’Ajuntament de Lloret de Mar i Lloret Turisme han dut a terme un nou pla gratuït de formació de prevenció de la COVID-19 dirigit als professionals del sector turístic amb una actualització del Programa de formació activa’t per la COVID-19 que es va realitzar el 2020. En paraules de Cristian Fernàndez, regidor del Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar, “Amb la renovació d’aquest pla de formació mostrem el nostre compromís de continuar apostant per ser una destinació el més segura possible on la formació contínua hi té un paper rellevant”.

Han participat en aquesta segona edició del pla formatiu gairebé 400 treballadors.

 

PLA DE TRANSFORMACIÓ DIGITAL

Aquest hivern i primavera, durant un total de 5 mesos, Lloret Turisme juntament amb el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar i l’empresa d’innovació turística Growtur han desenvolupat el Pla de transformació digital de Lloret de Mar en el qual han participat 70 professionals de 52 allotjaments (62% de les places hoteleres del municipi, el 30% dels apartaments i el 50% de les places de càmping) i 4 agències de viatges.

Aquest projecte ha permès l’acceleració de la digitalització del sector i aprofitar les noves tecnologies per desenvolupar protocols de seguretat de la COVID-19. Uns exemples són la millora del check-in i check-out, la gestió de les cues a les hores dels àpats, la reserva de serveis hotelers o la millora de processos interns. L’automatització de processos rutinaris permet millorar la gestió de l’atenció al client i per tant l’experiència del visitant.

 

LLORET DRONE FESTIVAL – Un espectacle únic a Espanya

Lloret de Mar serà la primera destinació espanyola en crear un espectacle de drons amb caràcter permanent i format de festival. Aquesta primera edició del Lloret Drone Festival, comptarà amb una coreografia de 100 drons que il·luminaran el cel de la platja de Lloret de Mar amb un acompanyament musical. El fil conductor de l’espectacle – vinculat a la vil·la de Lloret de Mar i a les seves arrels marineres- es mantindrà en secret fins a la nit de l’estrena, el proper 2 de juliol.

El Lloret Drone Festival tindrà lloc tots els divendres de juliol i agost a les 22.30h i es podrà gaudir des del passeig marítim de la platja de Lloret. Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica i del Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar, ha destacat que “aquest serà un espectacle molt sorprenent i basat cent per cent en les darreres innovacions tecnològiques. Però també és respectuós amb el medi ambient donat que no genera cap mena de residus i és molt més segur que d’altres esdeveniments com per exemple els pirotècnics”.

 

LLORET NATURE SUMMER

Per tal d’incentivar les activitats a l’aire lliure durant els mesos d’estiu, Lloret Turisme torna a oferir el programa Lloret Nature Summer amb activitats esportives i familiars per descobrir l’entorn natural de Lloret de Mar a un preu molt reduït. Durant els mesos de juny, juliol i agost es podrà gaudir de sortides guiades de natació en aigües obertes, rutes de snorkel i activitats de paddle surf i paddel ioga.

Les platges de Lloret i Fenals tornaran a comptar amb el Programa de Dinamització de Platges amb activitats esportives gratuïtes i serveis de miniclub, biblioplatja i espai nadó.

Novament tindrà un protagonisme especial la cultura, amb visites guiades com la ruta indiana amb visita a la casa museu Can Font, la ruta al Museu del Mar – l’Últim Daiquiri, o una visita als jardins de Santa Clotilde. Algunes d’aquestes rutes s’amenitzen amb acompanyament musical, com per exemple als Jardins amb havaneres en directe a Santa Clotilde. En l’àmbit musical destaquen el Lloret Outdoor Summer Festival que ofereix espectacles de música, teatre i dansa a l’aire lliure en espais singulars de Lloret de Mar o, a l’agost, el festival Som de Mar als Jardins de Santa Clotilde.

Enllaç per a la descàrrega de fotografies i vídeo

Galeria

Notícies relacionades

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Aquestes darreres dues setmanes, Lloret Turisme ha dut a terme diferents accions promocionals amb l’objectiu de donar a conèixer la important inver…