LLORET TURISME DU A TERME UNA APOSTA ESTRATÈGICA PEL CICLOTURISME

Ha dissenyat per a aquest 2017 un pla d’accions específic per estructurar i promocionar aquest producte turístic

Lloret Turisme ha decidit aquest 2017 incorporar dins el seu pla d’accions anual un pla d’accions específic per al cicloturisme a través del qual donar un protagonisme especial i un impuls a l’estructuració d’aquest producte al municipi.

El pla d’accions dissenyat inclou la definició d’una quinzena de rutes per a bicicleta de muntanya i de carretera, la introducció dels circuits corresponents, la creació de material audiovisual, l’elaboració d’un complet fullet amb tota la informació rellevant per als usuaris de la bicicleta (recorreguts, distàncies, altimetries, punts d’interès i serveis associats entre d’altres) i el disseny d’un microlloc web específic. Així mateix, es participarà en quatre de les principals fires de referència per a aquest segment del turisme esportiu: el passat mes de gener es va participar ja a la fira Fahrrad & Erlebnisse a Stuttgart, al juny s’assistirà a la Sea Otter Europe a Girona i a l’agost i el setembre es presentarà la destinació a les fires Eurobike a Friedrichshafen (Alemanya) i Unibike a Madrid.

Cal destacar que el 2017 ha estat declarat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona com l’Any de la Bicicleta, el que afavorirà la promoció d’aquest producte dins el pla d’accions de l’entitat.

Lloret de Mar compta amb la certificació de Turisme Esportiu de l’Agència Catalana de Turisme des de l’any 2006 i actualment són cinc les disciplines per a les quals està certificat: futbol, esports col·lectius, atletisme, natació i ciclisme.

A més a més, a dia d’avui la destinació disposa de 26 establiments certificats per l’Agència Catalana de Turisme per al producte esportiu, dels quals 15 compten amb la certificació específica per acollir cicloturistes: Gran Hotel Monterrey, Acacias Suites & Spa, Fenals Garden, Acapulco, Costa Encantada, Evenia Olympic Suites, Evenia Olympic Garden, Evenia Olympic Park, Evenia Olympic Palace, Gran Garbí, Guitart Gold Central Park, H·TOP Royal Star, Maria del Mar, Samba i Xaine Park.

Durant el 2016, especialment entre els mesos de gener i juny, més de 1.400 ciclistes van fer estades a Lloret de Mar i enguany, els hotels de Lloret compten ja amb reserves confirmades per a més de 1.000 ciclistes. Cal destacar que pràcticament la totalitat d’aquests ciclistes tenen nacionalitat francesa.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Aquest any volem donar un impuls a aquesta disciplina esportiva ja que encara té un potencial molt elevat de creixement a Lloret de Mar i ens permet desestacionalitzar la temporada turística. En altres modalitats la disponibilitat de les instal·lacions esportives municipals pot representar un fre que no es dona en el ciclisme ja que els practicants d’aquest esport no necessiten reservar cap de les nostres instal·lacions”.

Galeria

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Lloret de Mar, la Fundació Climent Guitart i la Universitat de Girona creen la Càtedra Climent Guitart “Orientació, innovació i competitivitat del turisme de costa”