Lloret Turisme organitza un programa executiu en transformació ètica i sostenible per al sector turístic de la destinació

Es complementarà amb sessions de mentoria perquè els participants puguin aplicar directament els plans de sostenibilitat a les seves empreses

Lloret Turisme, entitat de gestió i promoció turística de l’Ajuntament de Lloret de Mar, amb el suport del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, organitza un programa executiu sobre transformació ètica i sostenible per al seu sector turístic. El programa es durà a terme a través de l’Institut de la Creativitat, la Tecnologia i l’Ètica del Turisme i comptarà amb un total de 16 blocs temàtics i diversos casos pràctics que tractaran l’ètica en el sector turístic, la gestió de recursos, la gastronomia sostenible, l’economia sostenible, l’empresa i les persones, el màrqueting i la promoció en sostenibilitat, la generació de valor o la responsabilitat social corporativa, entre d’altres. En paraules de la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan: “L’any passat, arran de la pandèmia, vàrem fer una primera prova pilot amb un programa formatiu de sis mesos dedicat a la transformació digital que tenia per objectiu donar l’oportunitat al nostre sector d’actualitzar-se en l’àmbit de la digitalització i conèixer les noves tendències. Hi varen participar més d’una seixantena de professionals, de 52 allotjaments i 4 agències de viatge, i la valoració va ser tan positiva que molts ens varen demanar donar continuïtat a l’experiència”. Enguany l’àmbit temàtic que s’ha escollit és la sostenibilitat que, juntament amb la digitalització, és un dels eixos prioritaris per mantenir la competitivitat turística i un dels requisits indispensables per poder acollir-se als fons europeus de recuperació turística com els Next Generation així com per donar compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.

Una de les característiques més destacades d’aquest programa executiu són les mentories, que permeten a les empreses participants aplicar directament, amb l’assessorament i acompanyament dels professionals que hauran impartit el programa, els coneixements que es van adquirint i implementar els plans de sostenibilitat en les seves organitzacions.

El programa executiu en transformació ètica i sostenible tindrà lloc del 15 de febrer al 7 d’abril amb un total de 17 sessions de tres hores que es duran a terme els dimarts i dijous de 9.30 a 12.30 h en format híbrid. Les sessions de mentoria se celebraran en paral·lel.

A banda, es preveu la organització d’un benchmarking a Catalunya per a conèixer de primera mà les millors pràctiques en aquest àmbit i una sessió final on les empreses participants podran presentar els seus projectes. Més informació i inscripcions: https://ictet.ucraft.site/lloretdemar-sostenibilitat

Aquesta iniciativa és un dels projectes estratègics del pla accions 2022 de Lloret Turisme i s’emmarca dins Pla de Sostenibilitat Turística 2021-2023 de Lloret de Mar basat en quatre eixos: la gestió de la sostenibilitat turística, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació i millora del medi ambient i el desenvolupament econòmic de la destinació.

A més, en l’àmbit de la sostenibilitat, Lloret de Mar també participa com a destinació pilot en el projecte Greentour d’Economia Circular i Sostenible en Destinacions de l’Espai Sudoe. El seu objectiu és avançar cap a un nou model mediambiental, econòmic i social que, alhora, informa el consumidor i obté el seu compromís amb l’entorn on es desenvolupa l’activitat turística. La durada prevista del projecte és de 28 mesos i compta amb un pressupost d’1.172.000 euros.

Galeria

Notícies relacionades