Lloret Turisme participa a la 9a edició del CityDNA TIC Expert Meeting, a Göteborg

Es tracta d’una trobada internacional d’Oficines de Turisme on s’aborden noves tendències i reptes de futur. Enguany tractarà sobre la sostenibilitat

Les OT de Lloret de Mar, que han renovat un any més la Q de qualitat, ha atès en temporada alta (de juny a setembre) un 28% més de visitants que el 2019

Lloret Turisme, entitat de gestió i promoció turística de Lloret de Mar, s’ha desplaçat fins a Göteborg (Suècia) els dies 24 i 25 de novembre per participar en la 9a edició del CityDNA TIC Expert Meeting, una trobada internacional entre professionals de les Oficines de Turisme on s’aborden les noves tendències i s’intercanvien experiències sobre els reptes de futur de les noves Oficines de Turisme. S’han inscrit 74 participants, representant a 23 nacionalitats i aquest any el programa es centra en la sostenibilitat.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Les Oficines de Turisme tenen un paper destacat dins les nostres comunitats ja que actuem com a assessors en l’experiència de viatge dels nostres visitants i som un important agent a l’hora de traslladar la proposta de valor de la destinació. Els darrers anys el rol de les Oficines de Turisme ha canviat molt i des de Lloret Turisme estem permanentment atentes a incorporar i adaptar-nos a les noves demandes. Aquestes trobades ens permeten crear sinergies i són molt útils per estar al dia de les novetats i tendències”. La digitalització i la sostenibilitat són dos eixos estratègics transversals de Lloret Turisme que s’han treballat intensament els darrers anys a través de projectes com el Pla de transformació digital o el Pla de transformació ètica i sostenible, iniciatives de participació público-privada i que, per tant, reverteixen en tota la destinació.

Pel que fa a les persones ateses a les Oficines de Turisme de Lloret, de juny a setembre de 2022, s’han atès a 43.108 persones, una xifra superior a la del 2019, en el què es varen realitzar 33.840 atencions. L’oficina amb més afluència és el punt d’informació turística ubicat a la terminal d’autobusos, amb un total de 26.748 persones ateses en temporada alta. El punt d’informació turística de la Platja de Fenals, que funciona els mesos de juliol i agost, ha atès a 3.244 persones i el Museu de Mar i la Central, 7.330 i 5.786 respectivament.

Pel que fa a la demanda, destaquen principalment les peticions referents a publicacions de destinació com poden ser el mapa de la ciutat i l’agenda, seguides de la informació de transport i, en tercer lloc, la informació del territori (Costa Brava i Barcelona). Els mercats més rellevants són el francès, l’espanyol, el britànic i l’italià.

Recentment Lloret Turisme també ha superat amb èxit l’auditoria de la Q de Qualitat de les Oficines de Turisme, assolint novament la certificació UNE-ISO 14785:2015 “Oficinas de Información Turística. Servicios de atención e información turística”. Enguany l’auditoria corresponia a la segona de seguiment i entre els punts forts més valorats s’ha destacat l’esforç en el pla de millores, sobretot en l’àmbit de la digitalització i l’accessibilitat de la informació als visitants de les Oficines de Turisme amb la incorporació de la plataforma de venda de tiquets, el xat web, els mapes interactius o els bucles magnètics.

 

PERSONES ATESES A LES OFICINES DE TURISME DE LLORET DE MAR

ATENCIÓ PER OFICINA

______________Juny    Juliol    Agost   Setem    Total
Central            1389    1864     2299    1778       7330
Museu             1087    1899    1304     1496       5786
Terminal          3695    7157    9440     6456     26748
Fenals                           1159    2085                     3244
TOTAL                                                                    43108

 

Galeria

Notícies relacionades