Lloret Turisme, present a la fira turística FITUR 2014

 Lloret de Mar es manté com una de les principals destinacions turístiques de l’Estat espanyol 

 

piscina Lloret

Del 22 al 26 de gener, l’entitat de promoció turística de Lloret de Mar, Lloret Turisme, estarà a la fira turística de FITUR, a Madrid. L’alcalde, Romà Codina, i el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, també hi seran presents per assistir a la inauguració i realitzar diferents reunions amb els principals operadors amb els quals treballa la destinació. En el marc de la fira també està previst que s’avanci amb les gestions amb la Generalitat de Catalunya en relació amb el conveni del Pla de Reconversió de Destinacions Madures.

Amb 1.107.206 viatgers i 5.000.000 de pernoctacions, Lloret de Mar es manté com una de les principals destinacions turístiques de l’Estat espanyol. Lloret va rebre el 2013 un 4% més de viatgers que el 2012.

La política turística desenvolupada durant els darrers anys, amb una forta aposta per la diversificació de productes turístics i mercats, ha permès que es mantinguin les xifres turístiques i que es produeixi una progressiva desestacionalització que allarga l’obertura dels establiments hotelers fins a 8 mesos. L’any passat, vint-i-un establiments van oferir un total de 7.000 places de novembre a març.

Pel que fa a les nacionalitats internacionals, el 2013 els principals mercats van  ser França amb un 20% del total de visitants (203.457), Alemanya amb un 12% (123.963), Rússia 11% (107.590), Regne Unit 8% (84.729) i Bèlgica 5% (50.773).

L’Estat espanyol és el 1er mercat emissor cap a Lloret amb un 21%. Analitzant el total de viatgers, Catalunya és el 2n mercat emissor cap a Lloret amb un 16%, per darrera del 20% de França.

La resta de l’Estat espanyol és un 5% del total, al mateix nivell que Bélgica.

Catalunya representa el 75% del viatgers de l’Estat espanyol (163.210), la resta de comunitats sumen el 25% (52.229).

Novetats 2014

La principal novetat pel que fa a infraestructures és la nova piscina de mides olímpiques, que aporta una nova peça clau a la zona esportiva. L’any passat varen passar més de 34.000 esportistes i acompanyants per les instal·lacions esportives i es varen dur a terme 226 esdeveniments i estades.

Quant a  turisme de reunions i esdeveniments, Lloret de Mar, a través del Lloret Convention Bureau, continua impulsant aquest segment de públic. En el marc de la fira FITUR, està previst el llançament d’un nou vídeo promocional adreçat als organitzadors de festivals que fa visibles tots els espais i possibilitats per als esdeveniments. Ja es troba disponible a: http://bit.ly/VideoLloretFestivalsandEvents

Actualment Lloret de Mar rep més de 30 festivals anuals, xifra que augmenta any rere any i que porten més de 7.000 visitants a Lloret.

La proximitat entre la zona hotelera i els equipaments municipals, tant esportius com culturals, que facilita còmodes desplaçaments a peu, la bona relació qualitat-preu i l’aposta per la seva promoció són dos factors clau que estan consolidant aquests productes en temporada baixa.

El sol i platja urbà continua vinculat al component urbà de la destinació amb una aposta per complementar-se amb els atractius culturals, gastronòmics, d’oci i de shopping. El MOLL, projecte de Museu Obert de Lloret que inclou espais culturals visitables com Jardins Santa Clotilde, Museu del Mar, Castell de Sant Joan, Puig de Castellet, Can Saragossa i Es Tint, ha comptat amb més de 121.000 visitants.

Amb l’objectiu de poder aglutinar tota aquesta oferta, Lloret Turisme presenta la seva primera targeta oficial, Lloret Card, que aglutina oferta privada i pública per donar a conèixer l’àmplia oferta de Lloret de Mar. La Lloret Card es vendrà per un preu de 10 € i inclou l’entrada a diferents equipaments culturals de la vila (Jardins de Santa Clotilde, Museu del Mar, Puig de Castellet, Can Saragossa, Castell de Sant Joan) i fins a un 50% de descompte en les millors botigues, restaurants, espectacles, oci i molt més.

 

Notícies relacionades