Prop de 2.000 persones han visitat per dins el Castell d’en Plaja de Lloret

L’Ajuntament de Lloret valora molt favorablement la resposta del públic la primera vegada que s’ha pogut visitar

Un total de 1.727 persones han pogut visitar per dins el Castell d’en Plaja de Lloret. Ha estat la primera vegada que s’ha obert al públic aquest equipament que és la imatge més icònica de la vila. Les visites guiades han tingut una molt bona acollida, així com també la visita teatralitzada que s’hi ha realitzat. “S’han esgotat entrades cada vegada que hem anunciat que s’obria una tanda de visites”, segons ha destacat el regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Xavier Flores.

La primera tanda de visites que es van portar a terme entre el 17 i el 23 de juliol el van visitar 813 persones. Davant de l’èxit de la proposta i la forta demanda per part del públic que es va quedar fora, del 16 al 22 d’agost es va fer una altra tanda de visites guiades per les quals hi van passar 814 persones més. Es van exhaurir localitats en poques hores.

La darrera proposta que s’hi ha dut a terme ha estat la visita teatralitzada “L’últim daiquiri” que recupera el vincle de Lloret de Mar amb el daiquiri a través de la recreació d’una història d’amistat entre Constante Ribalaigua, un lloretenc que va fer fortuna a Cuba, amb els daiquiris que preparava al reconegut Bar Floridita i l’escriptor Ernest Hemingway, un dels clients més fidels de l’establiment. “Aquesta visita teatralitzada és una de les que té més demanda per part del públic”, segons indica la directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, “per això l’hem tornat a recuperar aquest estiu al Museu del Mar”, ha afegit. Per l’ocasió i de forma excepcional, es van programar dues sessions de la teatralitzada al Castell d’en Plaja amb un aforament de 50 persones cadascuna. La primera sessió es va dur a terme el passat dissabte 21 d’agost i les places es van exhaurir ràpidament. I també amb totes les localitats exhaurides, el dissabte 4 de setembre, es tornarà a realitzar En total hauran pogut assistir a aquesta visita teatralitzada, un centenar de persones.

Si es compten les persones que han assistit a les visites guiades i les persones que han pogut accedir a la visita teatralitzada, en total, prop de 2.000 persones hauran pogut visitar el Castell d’en Plaja aquest estiu. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ho considera “un èxit absolut”.

Les visites són possibles gràcies a la compra de l’equipament per part d’una empresa anomenada Castell de Lloret que té previst impulsar un projecte relacionat amb l’entorn de Lloret i la sostenibilitat, entre aquest proper setembre i el mes de juny de l’any vinent.

Aquest estiu, els nous propietaris de l’edifici van decidir organitzar visites guiades gratuïtes per la Festa Major de Santa Cristina perquè els lloretencs poguessin descobrir com era l’edifici per dins. L’èxit ha estat tan gran, que la proposta s’ha repetit a l’agost. En aquest cas, les entrades es van esgotar amb un sol dia.  L’obertura al públic d’aquest edifici tan especial, en mans privades, ha estat possible gràcies a l’acord al que van arribar l’Ajuntament i els nous propietaris.

El Castell d’en Plaja, d’estil neogòtic militar, de propietat privada i situat a Sa Caleta, es va construir als anys 30, com a xalet d’estiueig de l’industrial Narcís Plaja. La construcció va estar envoltada de molta polèmica, però l’edifici es va convertir ben aviat en una icona de Lloret de Mar.

Galeria

Notícies relacionades

Lloret de Mar es reuneix amb el Secretari d’Estat de Turisme en el marc de una reunió de treball de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja