Arriba una nova edició de les jornades gastronòmiques del peix de l’art a Lloret de Mar

Aquestes jornades són un homenatge gastronòmic a l’antiga art de pescar coneguda com Tirada a l’Art  que es feia a la vila

Un total de 22 establiments hotelers i de restauració participen en les jornades gastronòmiques del peix de l’art.

Aquests establiments ofereixen, durant tot el mes d’octubre, uns menús entre 25-58€ que tenen com a ingredient principal el peix i marisc. Tradicionalment la platja de Canyelles havia estat una de les platges on es realitzava la Tirada a l’Art, un antiga tècnica de pesca d’arrossegament, on es llençava una xarxa al mar que després s’estirava des de la platja i on podia participar tothom que ho volgués i a canvi rebien part de la pesca o uns quants diners.

El president del Gremi de Bars i Restaurants, Cvetomir-Hrastev Cekov, ha volgut destacar aquesta vinculació de les jornades amb aquest part de la història animant a tot el personal que atén als clients que s’acosten a degustar aquests menús “a conèixer i informar sobre aquesta part de la història de Lloret”.

Enric Dotras, President dels Gremi d’Hotelers ha destacat que “amb el 12% de turistes que acull Catalunya i el 40% de la Costa Brava, Lloret de Mar  es continua mantenint com a líder turístic tot i que enguany la temporada turística ha estat díficil”. Enric Dotras també ha explicat que la destinació manté aquesta posició gràcies a la seva aposta per la diversificació de productes com l’esportiu, familiar, oci nocturn, congressual i també cultural i gastronòmic, i sobre aquest darrer ha remarcat que “l’experiència gastronòmica sempre supera la expectativa”.

El regidor de Turisme Jordi Orobitg ha recordat que un dels seus primers actes quan va prendre possessió del càrrec, i després d’un estiu complicat, varen ser aquestes jornades i que ja llavors va remarcar que l’aposta per productes com el gastronòmic era un revulsiu imprescindible. El balanç amb el temps no pot ser més satisfactori i s’ha treballat amb el sector colze a colze creant nous productes.

Jordi Orobitg ha destacat que “la diversificació de productes turístics i l’ordenació turística en temes com les ordenances de civisme i la regularització d’habitatges turístics així com ara més recentment, el treball que s’està fent amb la Generalitat i el sector amb un pla operatiu per la actualització de Lloret com a destinació turística permeten mirar el futur, sense triomfalismes però amb optimisme”.

Per últim i respecte la taxa turística el regidor de turisme ha recordat que, tancat el balanç corresponent a la recaptació de primer i segon trimestre de 2014, Lloret de Mar segueix essent  la tercera destinació en recaptació de Catalunya per darrera de Barcelona i Salou i a poca distància d’aquesta darrera en tant que s’ha reduït considerablement la distància respecte de les dades de l’any 2013. Tanmateix, ha volgut remarcar la importància i el paper de referent de Lloret dins la marca Costa Brava, fent incís en que la recaptació corresponent a Lloret de Mar equival a la de les sis següents destinacions de sol i platja de la demarcació més la capital, Girona.

 

Notícies relacionades

Lloret de Mar es reuneix amb el Secretari d’Estat de Turisme en el marc de una reunió de treball de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja