Lloret continua repensant el seu model de ciutat amb sis tallers participatius

S’analitzaran els principals reptes de la ciutat de la mà d’experts en unes jornades obertes als ciutadans

Avui l’Ajuntament de Lloret de Mar i Lloret Turisme han presentat una nova acció en el marc del Pla de Reconversió Turística de Lloret de Mar, que ha d’ajudar a definir el futur del municipi com a destinació turística.

El projecte presentat avui és una continuació del “Repensa Lloret”, la jornada participativa sobre el futur de Lloret que es va celebrar el passat mes de novembre amb un destacat èxit de participació de veïns, entitats i professionals del municipi.
En aquesta segona fase del projecte “Repensa Lloret”, s’han organitzat sis tallers participatius sobre diferents temàtiques que tindran lloc entre els mesos de febrer i abril, i seran impartits per reconeguts professionals. La voluntat del format taller és afavorir la participació del assistents sobre cadascuna de les temàtiques i recollir les opinions i propostes d’aquests sobre les prioritats del municipi.

Els eixos sobre els quals giraran els tallers seran el turisme; el comerç i els serveis; l’esport, l’oci i natura; el benestar social al municipi i la qualitat de les polítiques socials; la participació ciutadana; i el model i la marca de la ciutat. A més, en aquesta segona fase, els tallers comptaran amb la participació d’alguns ponents que ja van participar en la jornada del mes de novembre passat, com José Antonio Donaire (professor de turisme a la UdG), Toni Puig (professor de màrqueting públic a ESADE), Daniel Tarragó (consultor en participació ciutadana) o Jaume Angerri (ex-director general de Comerç de la Generalitat); i també nous ponents com Philippe Verdoodt (responsable de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llançà) i Xavier Pastor (director del postgrau de mediació i resolució de conflictes de la UdG).

Tots els tallers es duran a terme a la sala polivalent de la Casa de la Cultura de Lloret de Mar, a excepció del taller dirigit per Toni Puig, que es realitzarà durant tot un dia a diferents espais del municipi.

Les diferents aportacions i propostes que els assistents facin durant el transcurs de cadascun dels tallers seran recollides i serviran per a reflexionar sobre cap on ha d’anar Lloret de Mar en els propers anys, quins són els principals reptes de futur que té al davant la ciutat, a més d’ajudar en l’elaboració del futur model i marca de Lloret de Mar.

Durant el transcurs de la presentació, el regidor de Turisme, Joan Gou, ha volgut destacar: Per nosaltres és molt important la participació de la ciutadania a l’hora de repensar com millorar el nostre model de ciutat. I després de l’èxit del “Repensa Lloret” creiem necessari aprofundir en la reflexió i que els ciutadans hi tinguin un paper més rellevant.

Els tallers es faran els següents dijous:
11 febrer: Comerç i serveis
25 de febrer: Marca i model de ciutat
10 de març: Turisme
31 de març: Participació ciutadana i ajuntament proper
7 d’abril: Esport, natura i oci
28 d’abril: Acció social i cohesió i mediació comunitària

Tots els tallers són totalment gratuïts, llevat el de Toni Puig que com que té una durada de vuit hores té un cost de 30 euros (amb dinar inclòs). Cal fer la inscripció prèvia al web repensa.lloretdemar.org

El pagament per al taller de Toni Puig es podrà fer a partir del dia 1 de febrer a l’Oficina Central de Turisme de Lloret de Mar (avinguda de les Alegries, 3) un cop s’hagi rebut la confirmació de la inscripció.

Tota la informació dels tallers es troba disponible al web repensa.lloretdemar.org

Galeria

Notícies relacionades