Lloret de Mar es posa la samarreta per enfortir la relació entre els residents i els turistes

Amb respecte a Lloret hi cabem tots pretén implicar vilatans i visitants en un projecte comú per a fomentar la convivència

Enfortir la relació entre els residents i els turistes és l’objectiu de la campanya de civisme “Amb respecte, a Lloret hi cabem tots” que ha presentat aquest migdia l’Ajuntament de Lloret de Mar. La iniciativa, que ja és visible en diferents espais de la vila, pretén fomentar la convivència al municipi, des d’una perspectiva positiva i desenfadada amb l’objectiu de fer evident la necessitat d’un equilibri entre resident i turista, aconseguint que uns i altres vesteixin la mateixa samarreta.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat explica que “Ens trobem en un moment en que diferents ciutats estan vivint un procés de turismofòbia. Lloret de Mar viu del turisme i sempre ha estat una vila hospitalària i oberta; ho volem continuar sent i per aquest motiu pensem que cal impulsar iniciatives com aquesta campanya que busquen la coresponsabilitat tant del resident com del visitant mostrant que amb respecte tothom té cabuda a la nostra vila”.

La necessitat de promoure actuacions que enforteixin la relació entre resident i turista era un dels programes inclosos en el Pla Estratègic de Turisme 2010-2014 i que també té presència en el Pla de Renovació Turística de Lloret de Mar 2015-2020. A més, la iniciativa Repensa Lloret, realitzada al 2015, on es convidava als ciutadans a diferents tallers per a  analitzar el futur turístic de la vila també va concloure, entre altres punts, que calia promoure una mirada positiva del resident cap el turista i dur a terme accions per promoure la conciliació entre públics.

Lloret, FES-LO teu

En els darrers dos anys, l’Ajuntament de Lloret ha impulsat campanyes amb l’objectiu de millorar la percepció del municipi i trencar tòpics associats al municipi com són les campanyes de “Vine. Viu-lo. Comparteix Lloret del 2014 o “Lloret com a mi m’agrada al 2015. Aquestes campanyes anaven destinades al públic català i tenien per objectiu el reposicionament de la marca. Jaume Dulsat explica que “Els darrers anys hem fet molta tasca de comunicació externa amb el públic de proximitat, que és on tenim detectat que hi ha més arrelament dels tòpics, però veiem clar que també cal fer un esforç en comunicar-nos amb el visitant un cop és a casa nostra”.

Ara Lloret de Mar aposta per una acció a mig termini, amb una vigència de dos anys, que permeti arribar al públic final reposicionant la marca, mostrant la diversitat d’oferta i propiciant una relació enriquidora entre resident i turista. La campanya Lloret, FES-LO teu busca crear el sentiment de pertinença, el fet de sentir-se com a casa.

Campanya de civisme d’estiu “Amb respecte, A Lloret hi cabem tots”

La campanya de civisme és la primera iniciativa que s’emmarca sota la campanya paraigües que és Lloret, FES-LO TEU.

La paraula respecte és clau de la campanya perquè, tant els que viuen de nit com els de dia, els que volen música com els que volen silenci o els de bon matí com els de matinada puguin viure el seu Lloret. En paraules de l’alcalde de Lloret “Lloret és una destinació amb una llarga trajectòria turística i on conviu gent de més de 100 nacionalitats, és una vila amb una gran resiliència, però cal fomentar valors de convivència i respecte mutu”.

La campanya, que des d’avui ja és ben visible als carrers de Lloret de Mar, entronca de manera directa amb la campanya Enjoy & Respect, que es va promoure el 2012 arrel dels aldarulls d’agost del 2011. En aquest cas però, Jaume Dulsat remarca que “aquesta campanya és més fresca i amable, busca la implicació dels propis visitants i residents, generant empatia i corresponsabilitat, i defugint el component sancionador”.

Amb aquesta nova iniciativa, Lloret de Mar vol establir una relació d’amistat amb la gent que la visita. Vol que els vilatans se sentin orgullosos de la seva ciutat i superin prejudicis, fent que emergeixi un sentiment de pertinença.

La iniciativa pretén que, tant vilatans com visitants, se sentin orgullosos de Lloret, que cadascú visqui el municipi a la seva manera, perquè hi ha diferents possibilitats de gaudir-lo, però aprenent a compartir-lo des del respecte.

La campanya de civisme es dirigeix tant als visitants que passen uns dies a Lloret en temporada alta, als residents i també a empresaris i principals agents del sector turístic que es poden adherir a la campanya.

Posa’t la samarreta

L’element central per la difusió de la campanya és la samarreta que, en aquesta iniciativa, esdevé un vehicle de convivència i respecte, amb l’objectiu que residents i turistes se sumin al mateix equip i vesteixin la mateixa samarreta. La iniciativa vol incidir, d’una manera amable i divertida, en la necessitat que els turistes siguin conscients que han de posar-se la samarreta quan surten de la platja, una problemàtica que afecta el municipi i que és un dels principals símbols de la percepció negativa del turisme. A més, la samarreta és un dels elements claus a l’hora de generar comunitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha editat 10.000 samarretes que contenen missatges per incidir en l’objectiu de la campanya. Les samarretes, que s’han editat en català i anglès amb un disseny modern i atractiu, s’estableixen a partir d’un joc de contraris amb els quals tant residents com visitants, siguin del perfil que siguin, es puguin sentir identificats i es facin seva la campanya: nit versus dia, silenci versus música, moviment nocturn versus moviment diürn, a partir de pictogrames amables i divertits.

La campanya s’ha definit principalment al carrer perquè vilatans i visitants s’hi sentin propers. En aquest sentit, i a banda d’informar de la iniciativa a través de diferent suports (banderoles, tòtems…), també s’ha establert a partir d’avui una àrea on és necessari posar-se la samarreta. Aquesta acció de street-marketing assenyala una línia simbòlica en els límits del Passeig Marítim i en els accessos a la zona comercial de la vila, per comunicar, d’una manera divertida i desenfadada, els límits on es pot anar sense samarreta i promovent-ne l’ús.

A més, s’ha instal·lat un punt d’informació on tant residents com turistes podran trobar-hi una samarreta gegant amb els diferents missatges de la campanya. L’objectiu és que vilatans i visitants s’hi facin fotografies i les comparteixin a les xarxes socials, a canvi d’obtenir una samarreta, i es converteixin així en ambaixadors de la iniciativa.

El turisme a Lloret. Les xifres.

Durant l’any passat, Lloret de Mar va rebre 1.288.098 viatgers i va registrar un total de 5.884.557 pernoctacions hoteleres. Espanya, França, Regne Unit i Alemanya són les principals nacionalitats dels viatgers que visiten la vila. És la 5a destinació de sol i platja en places hoteleres d’Espanya. A més, durant el 2015, Lloret de Mar va ser la segona destinació en recaptació de taxa turística a Catalunya amb 2.639.688.12€, només superada per la ciutat de Barcelona.

Lloret de Mar compta amb 120 establiments hotelers, el que significa prop de 30.000 places hoteleres. El 60% de l’oferta hotelera del municipi és de tres o més estrelles i, a més, el 64% de les places de cinc estrelles i de luxe de la Costa Brava es troben a Lloret de Mar.

A banda de les places hoteleres, Lloret de Mar disposa de quatre càmpings, amb 1.337 unitats d’acampada i 4.011 places; 12 blocs d’apartaments turístics amb 1.140 places i 2.616 habitatges d’ús turístic reglats amb un total de 15.860 places estimades.

Galeria

Notícies relacionades

Els hotels de Lloret de Mar que han realitzat inversions recents superen, àmpliament en satisfacció, a la resta d’oferta de la mateixa categoria

Els hotels de Lloret de Mar que han realitzat inversions recents superen, àmpliament en satisfacció, a la resta d’oferta de la mateixa categoria

La bona percepció de seguretat del turista, amb 95 punts sobre 100, i la important diferència en puntuació per  satisfacció del client entre els ho…