Lloret de Mar, tercera destinació de Catalunya en recaptació de l’impost d’estades turístiques durant el primer trimestre de l’any, darrera de Barcelona i Vall d’Aran

La recaptació de la taxa turística a Lloret de Mar va generar uns ingressos totals superiors als 120.700euros

Passeig Jacint Verdaguer Lloret de MarLloret de Mar es situa en tercera posició pel que fa a la recaptació de l’impost sobre estades turístiques a Catalunya, i es posiciona així com a líder a la província de Girona inclús en temporada baixa i mitja.

En total, el municipi va recaptar 36.233€, només per darrere de les ciutats de Barcelona, amb 1.282.479€ euros, i Vall d’Aran, amb 39.000€. En paraules de Jordi Orobitg, regidor de Turisme, “aquestes xifres reflecteixen el pes turístic que té Lloret de Mar en temporada baixa i mitja, tot i ser una destinació molt vinculada al turisme de sol i platja ens situem a uns nivells propers a destinacions d’interior que en aquestes èpoques d’hivern estan en temporada alta”.En temporada baixa i mitja Lloret de Mar manté obertes unes 7.000 places hoteleres. Les xifres anuals d’ocupació es situen en 1.000.000 de visitants i 5.000.000 de pernoctacions l’any.

Jordi Orobitg també ha recordat que “des del consistori i sector privat s’ha fet un important esforç per la desestacionalització de la temporada amb la estructuració de productes com el turisme esportiu, el turisme de negocis i esdeveniments o l’oferta cultural; productes que es van consolidant progressivament i fan possible aquest increment ocupacional en temporada baixa i mitja”.

L’impost sobre les estades en establiments turístics de Catalunya, que es va començar a aplicar l’1 de novembre de 2012, té com a objectiu generar ingressos per tal de permetre consolidar i seguir potenciant Catalunya com a destinació de primer odre i de referència en l’àmbit estatal, europeu i mundial.

Notícies relacionades