Més de 25 establiments participen en les XIV Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

Restaurants i hotels ofereixen menús amb uns preus que oscil·len entre els 26 i els 55 euros

Jornadesarros (1)La presentació de les XIV Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, que tindran lloc de l’1 al 31 de maig, s’ha dut a terme avui al restaurant Pomodoro de Lloret de Mar.

En total, hi participen 28 establiments de restauració i hostaleria oferint uns menús que tenen com a ingredient principal l’arròs, cuinat de múltiples formes però amb la presència de productes destacats com són el peix, el marisc i les verdures, en una clara aposta per posar en valor la gastronomia catalana i l’excel·lent qualitat dels productes de mar i muntanya de la nostra zona.

L’any passat es varen consumir aproximadament 3.000 menús en aquestes jornades, que ja són un referent de les jornades gastronòmiques a la província de Girona.

Tant el president dels hotelers, Enric Dotras, com Cvetomir-Hrastev Cekov, president de l’Associació de Bars i Restaurants, han destacat el paper de la gastronomia com un atractiu complementari del turisme que ajuda a desestacionalitzar la temporada i que permet mostrar els atractius de Lloret durant tot l’any. En aquesta línia, a les persones que consumeixin el menú novament se’ls oferirà l’entrada als Jardins de Santa Clotilde, una entrada al Gran Casino Costa Brava i dues hores gratuïtes als aparcaments municipals.

En el marc de la presentació, el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, ha fet referència a l’important lideratge turístic de Lloret de Mar, actualment Lloret és el 3r municipi de Catalunya en recaptació de l’impost d’estades turístiques amb 771.737€, per darrere de Barcelona i Salou”. Aquestes paraules han estat reforçades per l’alcalde Romà Codina, que ha explicat que “aquesta Setmana Santa, Lloret de Mar ha tingut la meitat de la totalitat de la seva oferta hotelera oberta amb un total de 15.000 places cobertes. El turisme esportiu i les propostes turístiques més enllà del sol i platja són prioritàries en aquesta època”.

 

Notícies relacionades